Waarom ik 40 jaar biefstuk en kaas at, en toen veganist werd

Sofie Mulders
Paperback
ISBN 978-94-6401-208-8
Waarom ik 40 jaar biefstuk en kaas at, en toen veganist werd Sofie Mulders
Paperback
ISBN 978-94-6401-208-8
€ 22,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 22 nov. 2022

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Tot voor kort stond journalist Sofie Mulders behoorlijk sceptisch tegenover een compleet plantaardige levensstijl. Maar eind 2019, na veertig jaar vlees, vis, kaas en melk, werd ze in een klap zelf veganist. Waarom ze die beslissing nam, vertelt ze in dit boek.

Ze neemt u mee op een tocht doorheen de industriële veehouderij en legt uit welk miserabel leven landbouwdieren moeten leiden voor we een stuk kaas of biefstuk op ons bord zien liggen. Feiten en wetenschappelijke inzichten zijn daarbij haar leidraad. Ze spreekt met (ex-)boeren, dierenartsen, slachthuismedewerkers, biologen en andere wetenschappers. Ze komt duistere zaken te weten, ontdekt hoe de waarheid niet altijd de beste vriend is van de vee-industrie, en hoe we als consument voortdurend om de tuin worden geleid.

Beslissen om veganist te worden is één zaak. Ernaar leven is een andere. Want hoe kook je als veganist? Is een plantaardige levensstijl gezond? Zit vlees eten niet in de genen van de mens? Zijn veganisten toch niet ietwat fanatiek? Nooit meer kaas, dat is toch niet te doen? En hoeveel zin heeft het om veganist te zijn als je tot een piepkleine minderheid behoort? Op deze en nog andere vragen bezorgt Sofie Mulders u een antwoord. De evolutieleer van Charles Darwin speelt een belangrijke rol in dit boek. Mensen als Richard Dawkins, Jeremy Bentham en Arthur Schopenhauer komen ook even langs. Nu u nog.

Over de auteur

Over de auteur

Sofie Mulders is journalist. Ze studeerde Germaanse Taal- en Letterkunde aan de KU Leuven, gaf tien jaar les op een middelbare school en maakte toen de overstap naar de journalistiek. Vandaag schrijft ze voor De Morgen en Knack.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Sofie Mulders
IllustratorNee
ISBN978-94-6401-208-8
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's200
Geplande publicatiedatum22 nov. 2022
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies