Waarom we bang zijn (e-book) Bram Vervliet
E-book
ISBN 978-94-6401-500-3
€ 9,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 5 mei 2022

- +
OF
Korte inhoud

Details

‘The only thing we have to fear is fear itself.’ President Franklin Roosevelt sprak deze legendarische woorden uit in 1933. Bijna een eeuw later zijn ze actueler dan ooit. Het lijkt alsof we met zijn allen alsmaar banger worden – maar is dat wel zo?

Leven in een wereld zonder angst lijkt haast onmogelijk als je denkt aan de vele problemen die de krantenpagina’s elke dag vullen. Gewapende conflicten veraf en dichtbij, doden in het verkeer, stijgende burn-outcijfers, een besmettelijk virus, luchtvervuiling… Die doemberichten steken schril af tegen cijfers die aantonen dat onze wereld de voorbije zeventig jaar alleen maar veiliger en vredevoller is geworden. Nu die moeizaam verworven veiligheid meer dan ooit onder druk staat, dringt de vraag zich op wat ze ons heeft opgeleverd.

Zijn we door die lange periode van veiligheid minder bang geworden? Of net banger? En is het streven naar een wereld zonder angst gedoemd om te mislukken? Bram Vervliet is overtuigd van niet, maar hij ziet wel hoe angst meer en meer binnensluipt in onze levens. In Waarom we bang zijn beschrijft hij hoe angst werkt. Met oude inzichten en recente ontdekkingen biedt hij een nieuwe kijk op angst. Om zo hoopvol en vrij van vrees de toekomst tegemoet te gaan. Een positief boek om onze wereld beter te begrijpen.

Over de auteur

Over de auteur

Bram Vervliet is hoofddocent psychologie aan de KU Leuven. Zijn natuurlijke habitat is het laboratorium, waarin hij onderzoek doet naar angst. Hij werkte aan de University of California en aan de Harvard Medical School. Waarom we bang zijn is zijn eerste boek.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Bram Vervliet
IllustratorNee
ISBN978-94-6401-500-3
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's280
Publicatiedatum5 mei 2022
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling