Alle boeken van Warrior Cats

De Warrior Cats-reeks is een serie fictieve kinderboeken over wilde, avontuurlijke katten! Echt iets voor dappere dierenliefhebbers vanaf 10 jaar, maar eigenlijk ook gewoon leuk voor alle leeftijden!

In de kinderreeks met wel 60 boeken leven vier kattenclans diep verborgen in het bos. De verschillende clans houden zich strikt aan een bepaalde krijgscode, die opgesteld is door een voorouderlijke clan: de SterrenClan. Ook is het land waarop ze leven zorgvuldig verdeeld. Het is ten strengste verboden om het territorium van de andere clans te betreden. De grenzen worden streng bewaakt en wie ze overschrijdt, moet de gevolgen dragen. En natuurlijk gebeuren zo’n dingen wel eens! De krijgscode wordt niet altijd even goed nageleefd, en ook de territoria worden wel eens doorkruist. Daarbovenop liggen er ook nog andere vijanden op de loer en zijn er natuurrampen die de clans in gevaar brengen. Dat alles zorgt voor heel wat spanning en avontuur!

Warrior Cats is geschreven door Erin Hunter: een pseudoniem voor niet één, maar een heel team auteurs en redacteurs. Het schrijverscollectief bestaat uit wel acht personen!

Het ontstaan van de clans

De eerste reeks

De nieuwe profetie

Teken van de sterren

De macht van drie

Superedities

Mini avonturen

Andere boeken

Box sets

1-12 of 59

1-12 of 59

Tot nu toe zijn er vijf van de acht hoofdreeksen volledig vertaald vanuit het Engels en ook de twee eerste boeken uit de zesde reeks. Laten we even alle Nederlandstalige hoofdreeksen op een rij zetten! De eerste reeks van Warrior Cats is Het begin en bevat zes boeken, waaronder De wildernis in, Water en vuur en Geheimen. De tweede reeks heeft als titel De nieuwe profetie en bevat ook zes boeken, met onder andere Middernacht, Maannacht en Dageraad. Serie 3 heet De macht van drie, waarvan de eerste drie boeken Het tweede gezicht, Duistere rivier en Verbannen zijn. De vierde reeks van Warrior Cats is Teken van de sterren, opnieuw met zes delen, waaronder De vierde leerling, Echo in de verte en Stemmen van de nacht. Reeks 5 is Het ontstaan van de clans en heeft ook zes delen, waarvan de eerste drie Het zonnepad, Donderwolken en Het eerste gevecht zijn. Tot slot is er de zesde serie Een visioen van schaduwen, met voorlopig twee naar het Nederlands vertaalde delen: De missie van de leerling en Donder en schaduw.

Daarnaast zijn er ook nog enkele spin-off Warrior Cats-reeksen: de Super edities, de Mini avonturen, en de reeks Gids voor krijgerskatten.


 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling