Wat maakt het uit? Sam Proesmans
Paperback
ISBN 978-94-6337-329-6
€ 24,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 15 jun. 2023

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Maakt het uit dat ik niet meer met het vliegtuig reis, geen vlees meer eet en braaf afval sorteer, terwijl de rest van de wereld blijft vliegen, biefstukken verorberen en afval creëren? Gaat de planeet er dan werkelijk minder snel aan? Maakt het uit dat ik nu en dan eens een sigaret rook en graag een glas wijn drink? Ga ik er dan werkelijk sneller aan? Maakt het uit dat ik in de stad woon en nooit een boom van dichtbij zie? Maakt het uit dat ik mij laat vaccineren? Maakt het uit dat ik nooit sport en huiver bij de gedachte een marathon te lopen? Maakt het uit wanneer ik mijn tanden poets – voor of na het eten?

In de westerse wereld steeg de gemiddelde levensverwachting de voorbije eeuw van 45 tot maar liefst 75 jaar. 25 van deze extra levensjaren hebben we niet te danken aan betere artsen en betere machines, maar aan een betere public health: schoner drinkwater, zuiverdere lucht, meer vaccins, verplichte airbags in auto’s… Jammer genoeg ging deze vooruitgang van de menselijke gezondheid ten koste van de gezondheid van onze leefomgeving.

Wat maakt het uit is een wetenschapsboek met als rode draad gezondheid. Het zoekt de spanning op tussen individuele en volksgezondheid en toont hoe je grip kunt krijgen op een turbulente wereld in constante verandering.

Over de auteur

Over de auteur

Arts Sam Proesmans specialiseerde zich in interne, tropische en urgentiegeneeskunde, alsook public health, en adviseerde de eerste minister tijdens de covidpandemie. Hij werkt momenteel als spoedarts en directielid in het grootste ziekenhuis van het land. Sam is ook columnist in diverse weekbladen.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Sam Proesmans
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-329-6
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's200
Geplande publicatiedatum15 jun. 2023
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies