Who run the world? (e-book)

Elke Jeurissen, Tine Maenhout
E-book
ISBN 978-94-6337-200-8
Who run the world? (e-book) Elke Jeurissen, Tine Maenhout
E-book
ISBN 978-94-6337-200-8
€ 14,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 27 feb. 2019

- +
OF
Korte inhoud

Details

U kent ze wel: de foto’s waarop topfiguren poseren op een trap. De grootste diversiteit in dergelijke groepsportretten zit vaak in de kleur maatpakken van deze overwegend grijzende, blanke mannen. Het zijn beelden die niet stroken met de maatschappelijke realiteit.

Tine Maenhout toont in Who run the world? wat het belang én de kracht is van meer vrouwelijk leiderschap. Met een hoger aantal vrouwen aan het roer van de samenleving krijg je een diversiteit aan opinies en competenties. Stereotiepe denkpatronen rond zowel gender, bestuur als maatschappelijke relevantie worden uitgedaagd en creativiteit, productiviteit en innovatie kunnen floreren. Inspirerende vrouwen als Elke Jeurissen, Meyrem Almaci, Catherine De Bolle, Chantal Pattyn, Marleen Temmerman, Assita Kanko en vele anderen delen hun persoonlijke verhaal. In alle openheid schetsen ze de kansen, uitdagingen en ervaringen die hun parcours kenmerkten.

Who run the world? is een boek voor vrouwen én mannen die geloven dat inclusief bestuur met respect voor individuele ontwikkeling in alle domeinen van de samenleving een troef is voor de toekomst. Dit boek vat de tijdsgeest en zet aan tot onmiddellijke actie. For us. By us.

Over de auteurs

Over de auteurs


TINE MAENHOUT is kunsthistorica, journaliste en schrijfster van non-fictie. Haar eerste boek Milady! (2014) publiceerde ze samen met Marleen Temmerman. Twee jaar later volgde Jij, ik, hij, zij en al de kinderen. Tine schrijft over wat beweegt onder de rimpels in de maatschappelijke vijver. Voor Who run the world? lag een samenwerking met een gelijkgestemde ziel als ELKE JEURISSEN al snel voor de hand. Als volbloed onderneemster en oprichtster van unieke initiatieven als het Straffe Madammen Netwerk en Fierce Ladies gelooft ook Elke in een inclusieve toekomst waar gendergelijkheid en diversiteit de drijvende krachten zijn. Elke deelt voor het eerst haar indrukwekkende kennis en ervaring met een auteur.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Elke Jeurissen, Tine Maenhout
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-200-8
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's244
Publicatiedatum27 feb. 2019
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling