Zorgen voor morgen Daan Duppen, Dirk Doucet
Paperback
ISBN 978-94-6434-214-7
€ 20,00
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 6 aug. 2024

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Oud ben je niet van de ene dag op de andere, ouder worden is een continu proces, waarbij het mogelijk is om de regie over je latere leven in eigen hand te houden.

Te vaak zien we dat mensen die ouder worden hun zorgbehoeften ontkennen of gelijkstellen aan totale afhankelijkheid. Met heldere inzichten en praktische adviezen wordt in dit boek aangetoond wat je kunt doen om de touwtjes in handen te houden. Het biedt concrete handvatten en strategieën om tijdig actie te ondernemen, zodat je op een bewuste en doordachte manier kunt omgaan met een mogelijke toekomstige zorgbehoefte.

Naast de individuele verantwoordelijkheid zijn vanzelfsprekend ook de rol van zorg- en welzijnsorganisaties en de betrokkenheid van de overheid van groot belang. De auteurs bespreken hoe al deze actoren kunnen inspelen op de behoeften van oudere personen en presenteren innovatieve benaderingen die het welzijn en de levenskwaliteit van oudere mensen kunnen verbeteren.

Dit boek is een onmisbare gids voor iedereen die zich bezighoudt met ouder worden: voor wie al wil nadenken over zijn oudere dag, voor oudere mensen zelf en hun naasten, voor zorgprofessionals en beleidsmakers. Zorgen voor morgen biedt een heldere visie en praktische oplossingen om de uitdagingen van het ouder worden aan te gaan en een toekomst te creëren waarin we onze eigen keuzes en regie behouden – kortom, waarin we ons leven ook op oudere leeftijd zelf in de hand hebben.

Over de auteurs

Over de auteurs

Daan Duppen is gerontoloog en als doctor in de agogische wetenschappen verbonden aan het Society and Ageing Research Lab van de Vrije Universiteit Brussel.


Dirk Doucet is gerontoloog en nu dertig jaar beleidsmatig actief in de zorg voor oudere en kwetsbare mensen. In De Wingerd (Leuven) richtte hij de dagcentra, het kortverblijf en het expertisecentrum dementie MEMO op. Later werd hij directeur van Ten Kerselaere (Emmaüs) en sinds 2016 is hij directeur bij de Zorggroep Zusters van Berlaar. Hij is ook voorzitter van de Eerstelijnszone Leuven Noord.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Daan Duppen, Dirk Doucet
IllustratorNee
ISBN978-94-6434-214-7
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's126
Geplande publicatiedatum6 aug. 2024
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling