10 franke vragen aan Frank

Frank Vandenbroucke
Paperback
ISBN 978-94-6310-738-9
10 franke vragen aan Frank Frank Vandenbroucke
Paperback
ISBN 978-94-6310-738-9
€ 22,00
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 20 apr. 2024

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

He’s back, bitches. In oktober 2020 toverde Vooruit-voorzitter Conner Rousseau good old Frank Vandenbroucke uit zijn hoed. Zijn terugkeer naar de politiek sloeg toen in als een bom. Bijna 4 jaar later zit zijn eerste termijn als minister van Volksgezondheid er bijna op. Eerste, want als het van hem alleen afhangt, breit hij er meteen een tweede termijn aan vast. Waarom? Simpel: het werk is nog niet af.

Vandenbroucke loodste vriend en vijand door de COVID-crisis, maar hoe heeft hij die eigenlijk zelf beleefd en welke lessen trekt hij daaruit? Toen de crisis ging liggen, zette hij zijn tanden in een hele reeks hervormingen. De schijnbaar onvermoeibare Vandenbroucke maakt er in dit boek geen geheim van: gezondheidszorg is zijn grote liefde. En zelfs al is hij intussen 68, rusten zal hij pas als hij onze gezondheidszorg heeft klaargestoomd voor de volgende generaties. Aan de hand van 10 franke vragen – rechttoe, rechtaan – ontvouwt hij zijn visie op de toekomst van de gezondheidszorg.

Over de auteur

Over de auteur

Professor, econoom en politicus Frank Vandenbroucke studeerde Economie en ging in 1984 de actieve politiek in. Hij werd partijvoorzitter en zetelde als minister van Sociale Zaken, Gezondheidszorg en Pensioenen, daarna van Werkgelegenheid, later van Onderwijs en Werk. De daaropvolgende jaren legde hij zich opnieuw toe op zijn academische carrière en was hij onder meer voorzitter van de pensioencommissie. Tot hij in 2020 niet langer aan de lokroep van Volksgezondheid kon weerstaan.


Mark Coenen is al veertig jaar actief in de media. Tot 2014 werkte hij voor VRT. Hij was er onder meer nethoofd van Studio Brussel en Canvas. Daarna was hij nog 6 jaar lang opleidingshoofd journalistiek aan de hogeschool PXL in Hasselt. Sinds 2015 schrijft hij voor De Morgen. Daarnaast schreef hij twee boeken: Italië voor idioten en Alle mannen zijn onnozelaars.


Details

Extra informatie

Auteur(s)Frank Vandenbroucke
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-738-9
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's160
Geplande publicatiedatum20 apr. 2024
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies