De oorlog na de Groote Oorlog (e-book) Guido Van Poucke, Monika Triest
E-book
ISBN 978-94-6310-062-5
€ 6,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 3 jan. 2017

- +
OF
Korte inhoud

Details

Aan het begin van de twintigste eeuw waren de  Duitse en Belgische economie sterk verstrengeld. Vele Duitsers in België waren volledig ingeburgerd, het waren Belgen als alle anderen. Tot in augustus 1914. Vanaf de eerste dagen van de oorlog kregen vele Belgische Duitsers een dwangbevel van de bezetter om het land te verlaten. De Duitse families die tijdens de Groote Oorlog in België waren gebleven, werden na de oorlog streng gestraft. Ze werden vijanden en hun bezittingen werden verbeurd- verklaard. De Belgische staat was onverbiddelijk.

 In  de oorlog na de Groote Oorlog brengen Monika Triest en Guido Van Poucke voor het eerst het relaas van de harde anti-Duitse repressie in België na de Eerste Wereldoorlog. Wat waren de gevolgen voor de erfgenamen, de verwanten, het personeel van de Duitse bedrijfsleiders en hun families die zich al decennia Belg voelden? En vooral: was dit alles wel rechtvaardig?

 De laatste jaren deden Monika TriesT en Guido Van Poucke samen archiefonderzoek naar de periode volgend op de Eerste Wereldoorlog in België. In 2013 verscheen hierover Het grote taboe na de grote oorlog: De Belgische staat versus de adellijke familie Arenberg.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Guido Van Poucke, Monika Triest
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-062-5
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina'sNee
Publicatiedatum3 jan. 2017
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling