De Rodenbachs (e-book) Erik Verdonck
E-book
ISBN 978-94-6337-431-6
€ 14,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 25 apr. 2023

- +
OF
Korte inhoud

Details

Rodenbach geurt naar het friszurige bier uit Roeselare. Maar het is ook de naam van een illustere familie met drie ver geten helden van de Belgische Revolutie: Alexander, Constantin en Pedro. Onder de latere telgen bevinden zich twee dichters. Albrecht blijkt zoveel meer te zijn dan een icoon van de Vlaamse Beweging. Symbolist Georges wordt op zijn beurt de literaire ambassadeur van Brugge en bij uitbreiding Vlaanderen. De stille en vaak woelige waters van de familie verhullen verrassend diepe gronden.

In dit boek volgt Erik Verdonck het spoor van de Rodenbachs doorheen de kleine en grote geschiedenis en ontdek je wie de mensen waren achter de vele verhalen over deze buitengewone familie.

Over de auteur

Over de auteur

Freelance-auteur Erik Verdonck is een rasverteller, met intussen ruim twintig boeken op zijn naam. Ook in tijdschriften als Grande, Touring Explorer, Pasar en Culinaire Ambiance verschenen regelmatig reportages van zijn hand. Naar aanleiding van haar 200ste verjaardag klopte Brouwerij Rodenbach bij hem aan voor het boek Rodenbach schenkt en schrijft geschiedenis. Omdat de brouwerij en de gelijknamige familie nauw met elkaar verweven zijn, bracht Erik meteen ook enkele takken van de stamboom in kaart. Tijdens zijn onderzoek stuitte hij op verschillende verrassende feiten, die hem motiveerden om nog dieper in dit verhaal te duiken. De Rodenbachs: vechters en verzoeners is de vrucht van dit veldwerk.
Details

Extra informatie

Auteur(s)Erik Verdonck
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-431-6
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's232
Publicatiedatum25 apr. 2023
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling