De Rodenbachs Erik Verdonck
Paperback
ISBN 978-94-6337-330-2
€ 27,00
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 31 mrt. 2023

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Albert alias Albrecht Rodenbach blijkt zoveel meer dan een icoon van de Vlaamse Beweging. Zijn grootoom, de blinde Alexander, een brouwer met vele levens… Voor dit boek reisde Erik Verdonck terug naar de jaren voor en na de Belgische Revolutie, volgde het spoor van de Rodenbachs doorheen kleine en grote geschiedenis en ontdekte de mensen van vlees en bloed achter het masker.

Rodenbach geurt naar het bekende friszurige bier uit Roeselare. Het is ook de naam van de illustere familie van drie vergeten helden van de Belgische Revolutie: Alexander, Constantin en Pedro. De romantiek bereikt haar hoogtepunt in het icoon van de Vlaamse Beweging, Albrecht Rodenbach. Zijn achterneef, de symbolist Georges Rodenbach, is de literaire ambassadeur van Brugge en Vlaanderen. Beide dichters zijn gekwelde zielen, stille en vaak woelige waters verhullen verrassend diepe gronden. In dit boek ontdek je wie de mensen zijn achter de vele mythes rond deze buitengewone familie.

Over de auteur

Over de auteur


Erik Verdonck: ‘Het leven is de optelsom van vele, al dan niet vertelde verhalen. Aan het einde van de rit worden we zelf een verhaal. Die verhalen opduiken en delen, dat is mijn verhaal, dat is wat me drijft. En de werkelijkheid blijkt dan vaak straffer dan fictie.’

Details

Extra informatie

Auteur(s)Erik Verdonck
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-330-2
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's224
Geplande publicatiedatum31 mrt. 2023
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies