Elk talent aan boord (e-book) Zelfa Madhloum
E-book
ISBN 978-94-6310-779-2
€ 14,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 25 jun. 2024

- +
OF
Korte inhoud

Details

Onze arbeidsmarkt kreunt onder een gebrek aan werkkrachten. Tegelijkertijd is er een grote groep werklozen die graag wil werken, maar die de toegang tot de arbeidsmarkt niet vindt vanwege allerlei drempels. Ondanks de ene oorverdovende wake-upcall na de andere zetten we nog altijd te weinig in op inclusie op de arbeidsmarkt.

Nochtans kan een baan een springplank zijn om hoger te klimmen op de sociale ladder. Werk is meer dan alleen geld verdienen: het is trots, erbij horen, verantwoordelijkheid en zoveel meer. Voor velen, zoals kortgeschoolden, 55-plussers, mensen met een gaatje in hun cv, met een migratieachtergrond of met een beperking... is het echter soms een moeilijke zoektocht om ergens aan de slag te kunnen. De realiteit toont aan dat er nog veel taboes rusten op een inclusieve tewerkstelling.

In dit boek laat Zelfa Madhloum zien dat net daar een cruciale taak is weggelegd voor ondernemers. Steeds meer bedrijven gooien hun traditionele manier van werken overboord: geen tien sollicitatierondes meer, geen strikte diplomavereisten, geen zoveel jaar verplichte ervaring. Hire for attitude, train for skills zou tegenwoordig hét adagium moeten zijn van elke hr-verantwoordelijke. Maak als onderneming het verschil door een inclusieve werkvloer te stimuleren, waarbij talent en vaardigheid vooropstaan. De win-win is evident: de werkgever geeft kansen, de werknemer grijpt ze.

Over de auteur

Over de auteur

Zelfa Madhloum is een geëngageerd ondernemer, auteur en columnist. Ze zette zich de afgelopen jaren in rond inclusie op de arbeidsmarkt, participatie en ondernemerschap. Met haar scherpe inzichten deelt ze regelmatig opiniestukken in de media over maatschappelijke uitdagingen, de arbeidsmarkt en beleidsvoorstellen. Haar missie? Gelijke kansen creëren voor iedereen met een moeilijke toegang tot de arbeidsmarkt.
Details

Extra informatie

Auteur(s)Zelfa Madhloum
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-779-2
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's188
Publicatiedatum25 jun. 2024
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling