Elk talent aan boord

Zelfa Madhloum
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6310-693-1
Elk talent aan boord Zelfa Madhloum
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6310-693-1
€ 32,00
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 24 jun. 2024

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Onze arbeidsmarkt kreunt momenteel onder een gebrek aan arbeidskrachten. Daarentegen is er een grote groep werklozen die graag wil werken, maar die de toegang tot de arbeidsmarkt niet vindt vanwege allerlei drempels. Ondanks de ene oorverdovende wake-upcall na de andere zet ons land nog altijd te weinig in op inclusie op de arbeidsmarkt.

Nochtans weet iedereen dat een baan een springplank is om hoger te klimmen op de sociale ladder. Werk is meer dan enkel geld verdienen; het is trots, erbij horen, verantwoordelijkheid en zoveel meer. Mensen met een gap op hun cv omwille van pech, huismoeders, kortgeschoolden, 55-plussers, mensen met migratieroots, mensen met een beperking: er heersen nog veel taboes voor een inclusieve tewerkstelling.

Zelfa Madhloum toont dat net daar een cruciale rol voor ondernemers is weggelegd. Steeds meer ondernemingen gooien hun traditionele manier van werken om. Geen tien sollicitatierondes meer, geen strikte diplomavereisten meer, geen zoveel jaar verplichte ervaring meer. ‘Hire for attitude, train for skills’ is tegenwoordig hét adagium van elke hr-verantwoordelijke. Maak als onderneming het verschil door een inclusieve werkvloer te stimuleren, waarbij talent en vaardigheid voorop staan. De win-win is evident: de werkgever geeft kansen, de werknemer grijpt ze.

Over de auteur

Over de auteur

Zelfa Madhloum is een geëngageerd onderneemster, auteur en columniste. Ze zette zich de afgelopen jaren in rond inclusie in de arbeidsmarkt, participatie en ondernemerschap. Met haar scherpe inzichten deelt ze regelmatig opiniestukken in de media over maatschappelijke uitdagingen, de arbeidsmarkt en beleidsvoorstellen. Haar missie? Gelijke kansen creëren voor iedereen met een moeilijke toegang tot de arbeidsmarkt.
Details

Extra informatie

Auteur(s)Zelfa Madhloum
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-693-1
Cover typePaperback met flappen
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's200
Geplande publicatiedatum24 jun. 2024
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling