Het andere Parijs Luc Sante
Paperback
ISBN 978-94-6310-368-8
€ 24,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 1 jun. 2018

- +
OF
Korte inhoud

Details

Als we denken aan Parijs, dan denken we aan de Eiffeltoren, het Louvre, het lieflijke Montmartre, de Lichtstad. Luc Sante haalt in Het andere Parijs alle clichés onderuit en vertelt de verborgen geschiedenis van een stad die werd bevolkt door schilderachtige personages, revolutionairen, lichtekooien, onruststokers, bohemiens en straatzangers. Het was een stad van de arbeiders, de criminelen en de populaire cultuur, een stad die aan het zicht onttrokken was en vandaag zogoed als volledig is verdwenen. Dit rijkelijk geïllustreerde boek schetst het adembenemende verhaal van twee eeuwen leven aan de onderkant.

 

In Het andere Parijs gaat Luc Sante op zoek naar de ziel van de stad. Hij toont hoe Parijs symbool staat voor de steden waarin we leven: het is een labyrint van straten, wijken en mensen, waarin we elk onze weg zoeken.

Over de auteur

Over de auteur

Luc Sante (Verviers, 1954) trok op jonge leeftijd met zijn ouders naar Amerika. Hij begon zijn carrière als assistent van Barbara Epstein, de beruchte hoofdredactrice van The New York Review of Books. Santes bekroonde essays over kunst, popcultuur, fotografie en literatuur verschenen onder meer in Harper’s, Granta en The New York Times. Hij publiceerde een klassiek boek over New York, Low Life, en een bejubelde autobiografie, The Factory of Facts.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Luc Sante
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-368-8
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's352
Publicatiedatum1 jun. 2018
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies