Hoelang is levenslang? (e-book)

Sven Mary, Fatma Taspinar, Walter Damen
E-book
ISBN 978-94-6337-436-1
Hoelang is levenslang? (e-book) Sven Mary, Fatma Taspinar, Walter Damen
E-book
ISBN 978-94-6337-436-1
€ 13,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 28 jun. 2023

- +
OF
Korte inhoud

Details

Twee topadvocaten delen hun persoonlijke visie op justitie

In dialoog met VRT-journaliste Fatma Taspinar geven topadvocaten Sven Mary en Walter Damen ongecompliceerd hun mening over het strafrecht en wat daar volgens hen aan moet veranderen. Heeft de war on drugs enige kans van slagen of is de legalisering van drugs de oplossing? Moeten terroristen en seksueel delinquenten veel harder aangepakt worden? Wat met de overvolle gevangenissen en de trage werking van justitie, die een doorn in het oog zijn? Moeten we de wetgeving over meerderjarigheid van tieners herzien? Een meisje van vijftien mag geen cava drinken, maar wel – in onderlinge toestemming – naar bed gaan met haar even jonge vriend. Krijgen slachtoffers van misdrijven voldoende aandacht? En wanneer eindigt een straf en verdient een dader een tweede kans?

Rechtspraak is geen kinderspel. Het is een ingewikkeld proces met veel tegenstrijdige belangen en emoties. Sven Mary en Walter Damen leggen de justitiële wirwar op een begrijpelijke en intrigerende manier bloot. Ze pleiten daarbij vooral voor een efficiëntere herintegratie in onze maatschappij van al wie op het verkeerde spoor terechtkwam. En roepen de druk van de media in deze scoringsmaatschappij een halt toe. Hoelang is levenslang? biedt vanuit de praktijk een unieke visie op de Belgische rechtspraak en gaat daarbij geen enkel heet hangijzer uit de weg.

Over de auteurs

Over de auteurs

‘Advocaat van het crapuul’, ‘procedureprins’ en ‘rebelse advocaat’ zijn maar drie van de vele namen die Sven Mary soms naar het hoofd geslingerd krijgt. Hij droomde van een professionele voetbalcarrière, maar ging uiteindelijk rechten studeren. Sven Mary hoort vandaag bij de beste strafpleiters van België. Hij verdedigt onder andere criminelen en jihadisten die niemand anders wil vertegenwoordigen.


Walter Damen is een bekende topadvocaat. Hij gaat geen enkele zaak uit de weg en is een van de meest doorgewinterde strafpleiters van Vlaanderen. Hij pleitte inmiddels bijna 60 assisenzaken, zowel aan de zijde van beschuldigden als nabestaanden van slachtoffers. Daarnaast is hij ook een veelgevraagd spreker, auteur en columnist. Momenteel werkt hij zijn doctoraat af in de criminologie aan de Universiteit Gent. Hij leidt een succesvol kantoor in Antwerpen, waarin ook andere specialisaties dan strafrecht beoefend worden.


VRT-journaliste Fatma Taspinar studeerde criminologie en is anker van Het Journaal. Ze is gespecialiseerd in justitienieuws en maakte al twee seizoenen van het televisieprogramma De cel vermiste personen. Daarnaast presenteerde ze ook twee jaargangen van Mij overkomt het niet, een reportagereeks waarin ze spreekt met mensen die ongewild een ongeluk veroorzaakten en sindsdien als ‘dader’ door het leven moeten.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Fatma Taspinar, Sven Mary, Walter Damen
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-436-1
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's232
Publicatiedatum28 jun. 2023
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling