Hoelang is levenslang?

Sven Mary, Fatma Taspinar, Walter Damen
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6337-344-9
Hoelang is levenslang? Sven Mary, Fatma Taspinar, Walter Damen
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6337-344-9
€ 24,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 21 jun. 2023

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

In dialoog met VRT-journaliste Fatma Taspinar geven de twee topadvocaten Sven Mary en Walter Damen ongecompliceerd hun mening over het strafrecht en over wat er moet veranderen. Heeft de war on drugs enige kans van slagen? Of is legalisering van drugs de oplossing? Moeten seksueel delinquenten en terroristen veel harder aangepakt worden? En wat met de wetgeving over de meerderjarigheid van tieners? Een meisje van vijftien mag bij het vieren van een goed rapport geen glaasje cava drinken, maar wel – in onderlinge toestemming – naar bed met haar even jonge vriend.

Overvolle gevangenissen en de trage werking van justitie zijn een doorn in het oog. Damen en Mary pleiten vooral voor een efficiëntere herintegratie in onze maatschappij van al wie op het verkeerde spoor terechtkwam, en roepen de druk van de media in deze scoringsmaatschappij een halt toe. Rechtspraak is geen Royco-soepje waar je een beetje water aan toevoegt, even in roert en klaar is Kees. Zo eenvoudig is het niet. Het is een ingewikkeld proces met veel tegenstrijdige belangen en emoties.

Dit boek geeft, vanuit de praktijk, een begrijpelijk overzicht van de rechtspraak in België.

Over de auteurs

Over de auteurs

‘Advocaat van het crapuul’, ‘procedureprins’ en ‘rebelse advocaat’ zijn maar drie van de vele namen die Sven Mary soms naar het hoofd geslingerd krijgt. Hij droomde van een professionele voetbalcarrière, maar ging uiteindelijk rechten studeren. Sven Mary hoort vandaag bij de beste strafpleiters van België. Hij verdedigt onder andere criminelen en jihadisten die niemand anders wil vertegenwoordigen.


VRT-journaliste Fatma Taspinar is anker van Het Journaal en gespecialiseerd in justitienieuws. Ze presenteerde ook het televisieprogramma Mij overkomt het niet, een zesdelige reportagereeks waarin ze spreekt met mensen die ongewild een ongeluk veroorzaakten en sindsdien als ‘dader’ door het leven moeten.


Walter Damen is topadvocaat en strafpleiter. Hij studeerde rechten aan UFSIA en de KU Leuven en behaalde bijkomende certificaten in gerechtelijke geneeskunde, bemiddelen bij conflicten en jeugdrecht. Hij leidt een succesvol kantoor waarin ook andere specialisaties dan strafrecht beoefend worden.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Fatma Taspinar, Sven Mary, Walter Damen
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-344-9
Cover typePaperback met flappen
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's256
Geplande publicatiedatum21 jun. 2023
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies