Klassenjustitie Yasmien Naciri
Paperback
ISBN 978-94-6310-735-8
€ 24,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 8 okt. 2024

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Vrouwe Justitia is het symbool van rechtvaardigheid, maar in hoeverre houdt ze haar blinddoek op?

In Klassenjustitie - Hoe blind is Vrouwe Justitia neemt Naciri ons juridisch systeem onder de loep. In haar zoektocht naar rechtszekerheid en gelijke rechten behandelt ze misconcepties, mythes en reële uitdagingen in ons Belgisch rechtssysteem. Hoe groot zijn de blinde vlekken van rechters en advocaten? In hoeverre is er sprake van een gebrek aan gelijke kansen en toegang tot het recht? Gedragen media zich steeds vaker als rechter? Hoe beïnvloeden zij het oordeel en de perceptie rond rechtszaken? Het zijn slechts enkele thema’s die in dit boek besproken worden. Complex, uitdagend en vooral een aanzet tot kritische reflecties over de fundamenten van onze liberale democratie.

Dit boek werpt een blik op de onbewuste vooroordelen, systematische ongelijkheid en het gevoel van (on)rechtvaardigheid in onze samenleving. Geen enkel taboe blijft onbesproken en dat doet Naciri door in gesprek te gaan met mensen die burgers verdedigen, oordelen vellen en straffen bepalen.

Kortom, Vrouwe Justitia onder de loep. Voor vrijheid en voor recht.

Over de auteur

Over de auteur


Yasmien Naciri is auteur, columnist, impact ondernemer en een broeinest van ideeën en actie. De afgelopen tien jaar zette ze zich in voor mensenrechten, gelijke kansen en talloze maatschappelijke uitdagingen. Haar kritische blik op systemen en beleid is cruciaal voor haar oplossingsgericht denken. Zonder kritiek, geen vooruitgang

Details

Extra informatie

Auteur(s)Yasmien Naciri
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-735-8
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's224
Geplande publicatiedatum8 okt. 2024
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling