Kunnen we China vertrouwen? (e-book)

Pascal Coppens
E-book
ISBN 978-94-6401-691-8
Kunnen we China vertrouwen? (e-book) Pascal Coppens
E-book
ISBN 978-94-6401-691-8
€ 19,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 25 mrt. 2022

- +
OF
Korte inhoud

Details

Er dient zich een nieuwe wereld aan. Ooit kende men China enkel als 'de fabriek van de wereld'. Maar op dit moment wil China de rol van een supermacht op zich nemen. De innovatietrein die Pascal Coppens, Chinakenner bij uitstek, in zijn vorige boek als China's New Normal bestempelde, dendert ondertussen met rasse schreden voort. China lijkt het machtige Amerika nu ook op economisch, politiek en militair vlak van zijn troon te willen stoten.

En dat creëert in het Westen een benard gevoel: angst. Een angst die nog verder aangewakkerd wordt door de berichtgeving die ons bereikt over de rol van China in de coronapandemie. Is die vrees voor 'het gele gevaar' terecht? Spelen de Chinezen wel volgens de regels? Wat betekent de start van de Aziatische eeuw voor onze toekomst? Is het over en uit voor het Westen als protagonist op het wereldtoneel?

Bij het zoeken naar antwoorden op deze vragen raken de gemoederen snel verhit en wordt vaak bijzonder stellig positie ingenomen in het positieve of het negatieve kamp. Op die manier zouden we weleens zelf het kind van de rekening kunnen worden. Willen we de kansen benutten die de transitie van China ook ons en onze economie biedt, dan is een genuanceerde blik echt noodzakelijk.

Pascal Coppens schept op uiterst boeiende wijze klaarheid in het debat. Hij neemt de lezer mee in de waarden en tradities van China, van in de huiskamer tot op de werkvloer, van de mening van het individu tot het standpunt van de Partij. Deze fascinerende tocht biedt de lezer uiteindelijk een onderbouwd en genuanceerd antwoord op die ene cruciale vraag: kunnen we China vertrouwen?

Details

Extra informatie

Auteur(s)Pascal Coppens
IllustratorNee
ISBN978-94-6401-691-8
Cover typeE-book
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's328
Publicatiedatum25 mrt. 2022
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling