Kunnen we China vertrouwen? Pascal Coppens
Paperback
ISBN 978-94-6401-689-5
€ 30,00
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 31 mrt. 2022

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Tegen 2028 zal China de grootste economie ter wereld zijn. Hoe komt het dat het land het Westen op vele vlakken voorbijsteekt? Heeft China dat te danken aan het rijke Westen? Of is het een gevolg van een daadkrachtige collectieve maatschappij? Spelen de Chinezen wel volgens de regels? En wat denken Chinezen zelf van de Partij en het systeem?

Bij het zoeken naar antwoorden op deze vragen raken de gemoederen snel verhit en wordt vaak bijzonder stellig positie ingenomen in het positieve of het negatieve kamp. Op die manier zouden we weleens zelf het kind van de rekening kunnen worden. Willen we de kansen benutten die de transitie van China ook ons en onze economie biedt, dan is een genuanceerde blik echt noodzakelijk.

Kunnen we China vertrouwen? brengt een geschakeerd antwoord op de vele vragen over China die ons wantrouwen inboezemen. Het boek duikt in de Chinese context om aannames en stereotypen te overstijgen en te achterhalen hoe de Chinees in elkaar zit, in de maatschappij staat en aan bedrijfsvoering doet. Op die manier wil het de lezer het China van morgen, en onze eigen toekomst, beter helpen begrijpen.

Over de auteur

Over de auteur

Pascal Coppens is sinoloog en technologieondernemer en woonde bijna twintig jaar in China. Pascal heeft de transitie van het land en de Chinezen sinds 1990 tot op vandaag zelf ervaren. Hij is partner en spreker bij nexxworks en publiceerde eerder China’s New Normal (2019), een boek over China’s innovatiesprong.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Pascal Coppens
IllustratorNee
ISBN978-94-6401-689-5
Cover typePaperback
Formaat16 x 24
Aantal pagina's400
Geplande publicatiedatum31 mrt. 2022
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies