Mens voorbij markt (e-book) Jurgen Masure
E-book
ISBN 978-94-6337-418-7
€ 14,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 28 feb. 2023

- +
OF
Korte inhoud

Details

Het klimaat frituurt de planeet, de sociale ongelijkheid neemt toe, de oorlog in Oekraïne zorgt voor onzekerheid, de coronacrisis hield lelijk huis en er staat een energiecrisis vanjewelste voor de deur. Moeilijke tijden maken een mens zwaarmoedig. Toch kan het anders. Het marktfundamentalisme heeft onze samenleving duidelijk ontwricht. Dit boek vormt hier een j’accuse tegen en gaat dieper in op de neoliberale logica erachter. Mens voorbij markt gaat verder en stippelt een pad uit naar beter.

Het marktfundamentalisme heeft lang genoeg de boventoon gevoerd. Hoog tijd om het DNA van onze samenleving aan te passen. We maken daarom wat zijsprongen: hoe ethisch zijn cryptomunten? Hoe komt het dat big tech zoveel macht heeft? En op welke manier werkt het economische systeem het dreigende populisme en fascisme in de hand? Om dit alles te verklaren, grijpt de auteur terug naar Karl Polanyi, een wat obscure econoom uit de vorige eeuw.

De samenleving van morgen zal anders zijn. Dit boek werpt een nieuw licht op onze toekomst. Zo komen we tot een globale oplossing voor de uitdagingen die ons te wachten staan.

Over de auteur

Over de auteur

Jurgen Masure (1987) studeerde Politieke geschiedenis, Journalistiek en Politieke filosofie aan de VUB. Hij werkte als socialemedia-expert en politiek woordvoerder en schrijft, blogt en denkt na over een betere wereld.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Jurgen Masure
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-418-7
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's176
Publicatiedatum28 feb. 2023
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling