Mens voorbij markt Jurgen Masure
Paperback
ISBN 978-94-6337-304-3
€ 29,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 15 feb. 2023

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Het klimaat frituurt de planeet, de sociale ongelijkheid neemt toe, de oorlog in Oekraïne zorgt voor onzekerheid, de coronacrisis houdt lelijk huis en er staat een energiecrisis van jewelste voor de deur. Zulke moeilijke tijden maken een mens zwaarmoedig. Toch kan het anders. Het marktfundamentalisme heeft onze samenleving duidelijk ontwricht. Dit boek vormt hier een j’accuse tegen en gaat dieper in op de neoliberale logica hierachter. Maar dit boek gaat verder en stippelt een pad uit naar beter.

Het marktfundamentalisme heeft lang genoeg de boventoon gevoerd. Tijd om het DNA van onze samenleving aan te passen. We maken daarom wat zijsprongen. Want: is crypto immoreel? Hoe komt het dat big tech zoveel macht heeft? En op welke manier werkt het economische systeem het dreigende ultranationalisme en fascisme in de hand? Om dit alles te verklaren, grijpt de auteur terug naar Karl Polanyi, een wat obscure econoom uit de vorige eeuw.

De samenleving van morgen zal anders zijn. Dit boek werpt een nieuw licht op onze toekomst. Zo komen we tot een globale oplossing voor de uitdagingen van morgen.

Over de auteur

Over de auteur

Jurgen Masure studeerde politieke geschiedenis, journalistiek en politieke filosofie aan de VUB. Hij werkte als socialemedia-expert, politiek woordvoerder en schrijft, blogt en denkt na over hoe we de samenleving kunnen verbeteren.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Jurgen Masure
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-304-3
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's180
Geplande publicatiedatum15 feb. 2023
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies