30 jaar Boeboeks!

09-11-2022

De Boeboeks bestaan 30 jaar en dat moet gevierd worden! Ontdek hier de leukste weetjes over de Boeboeks, geschreven door de enige echte Marc de Bel.

Bestaan de Boeboeks echt?

Ja, Boeboeks zijn Aardewezens, ze ontstonden samen met de Aarde, net als de andere natuurwezens, zoals Water-, Lucht- en Vuurwezens, die ervoor zorgen dat alles groeit en bloeit. Mijn vrouw Mie en ik wisten dat die bestonden, maar keken toch wel even geschrokken op toen er jaren geleden opeens twee van die kleine, harige, groene wezentjes op onze tuintafel wipten! Ze stelden zich voor als Piepel en Soeza Boeboek en vroegen mij of ik hun verhalen wilde opschrijven, zodat zoveel mogelijk kinderen hen zouden leren kennen. En dat doe ik dus nu nog altijd met evenveel plezier. 

Hoeveel boeken van de Boeboeks zijn er?

Op dit moment zijn er 39 boeken en vijftien stripverhalen van de Boeboeks verschenen. Maar er liggen er nog veel klaar om te schrijven, want zowel Pit en Puf als Piepel en Soeza blijven mij maar hun verhalen vertellen. Er zijn veel soorten Boeboekboeken voor alle leeftijden. Zoals de fantastimastische zoek-en telboeken van Pit en Puf voor keutels (zo noemen de Boeboeks kleuters), de keutelleuke sprookjesboeken, de boekjes voor eerste lezertjes en de grote verhalen voor de al wat oudere jongens en meisjes.

Wie tekent de Boeboeks?

Boeboeks kun je niet fotograferen, dus ben ik die dan maar gaan tekenen om de lezers te laten zien hoe ze er precies uitzien. Nu maakt Frieda Van Raevels de tekeningen in de boeken.

Waar wonen de Boeboeks?

De Boeboeks wonen overal op de Aarde. Er zijn veel verschillende families of sibbes, zoals de Boeboeks dat noemen. Je hebt de welbekende Papaverboeboeks van het Biezebos; maar er zijn ook Duinenboeboeks, die aan de zee wonen, en Jungleboeboeks, die in de bomen wonen, Woestijnboeboeks, Bergboeboeks ...

Waar houden Boeboeks van?

Boeboeks zijn dol op lekker eten (ze eten nooit iets waarvoor je een dier moet doden en zijn dol op zonnebloempittentaart), elkaar knuffelen, zingen en dansen. Daarom vieren ze vaak feest.

 

 

Copyright afbeelding © Frieda Van Raevels.

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling