Nieuws

De zomervakantie: bijna twee maanden luilekkeren, vakantie vieren, met vrienden afspreken, van de zon genieten en … ja, hoe vul je al die dagen zoal? Enter Het Geniale Ketnet Zomerboek en al onze andere zomerse boekentips voor kinderen!

 

Lees meer

De zomer staat voor de deur en dat betekent lange dagen vol rust, ontspanning en natuurlijk … lezen! Speciaal voor de Young Adult-lezers stellen we een lijst samen met de beste boeken om deze zomer mee door te komen. Van spannende avonturen tot romantische taferelen en diepgaande karakters, deze verhalen zijn echte pageturners en slepen je mee naar een andere wereld.

Lees meer

Vakantie is dé tijd om te ontspannen, te ontsnappen aan de dagelijkse sleur, en je onder te dompelen in een goed boek. Terwijl romans je kunnen meenemen naar fantasiewerelden en avonturen, biedt non-fictie een andere vorm van verrijking. Het kan je horizon verbreden, je inspireren met waargebeurde verhalen en je kennis verdiepen op een breed scala aan onderwerpen. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, wetenschap, biografieën of zelfontwikkeling, er is een schat aan non-fictie boeken die perfect zijn om mee te nemen op je reis.

Lees meer

Met het Europees Kampioenschap voetbal om de hoek, is het tijd om jezelf klaar te stomen voor een voetbalfestijn, zowel op het veld als tussen de pagina's van een goed boek. Terwijl de teams hun voetbalschoenen poetsen en strategieën bedenken om de tegenstanders te verslaan, kun jij je eigen avontuur starten door de wondere wereld van voetbalverhalen.

Lees meer

In juni vieren we Pride-maand, een tijd vol regenboogkleuren en liefde! Het is dé maand om diversiteit te omarmen en de LGBTQIA+-gemeenschap in het zonnetje te zetten. Wat is er nu leuker dan dat te doen met boeken? Verhalen nemen ons mee op avontuur, laten ons lachen, dromen en leren. En vooral, ze laten ons zien dat je mag stralen zoals je bent.

Lees meer

Leuk nieuws! De nieuwe titels voor het volgende leesjaar van de Leesjury zijn geselecteerd. Ontdek hieronder de boeken die alle kinderen in de Leesjury dit jaar zullen lezen.

Lees meer

Zon, rust en... een goed boek. Er is niets beter dan je helemaal te verliezen in een meeslepend verhaal terwijl je heerlijk even tijd voor jezelf neemt op je vakantiebestemming.

En binnenkort is het weer zover: tijd om je koffers te pakken en naar nieuwe bestemmingen te reizen. Wij hebben de beste boekentips voor je verzameld om je vakantie nog leuker te maken! 

Lees meer

We zijn blij aan te kondigen dat Pelckmans Uitgevers de uitgeefactiviteiten van Uitgeverij Vrijdag overneemt.

Sinds 2008 brengt Uitgeverij Vrijdag authentieke meningen en verhalen van schrijvers die schoonheid, ontspanning, verwondering en antwoord bieden in en aan een wereld in beweging. De uitgeverij, gestart door Rudy Vanschoonbeek, publiceerde inmiddels meer dan 450 titels - poëzie en proza, essay en naslagwerk, prentenboek of beeldroman, kalender of wegwijzer - van overwegend Vlaamse auteurs, met de nadruk op literatuur en kwaliteitsnon-fictie.

 

"Het aanbod en de auteurs van Uitgeverij Vrijdag zijn een heel mooie verrijking voor Pelckmans Uitgevers. Hiermee kunnen we ons aanbod nog meer versterken met boeiende verhalen en een nog breder publiek aanspreken. We zijn dan ook tevreden dat we deze titels aan ons portfolio mogen toevoegen." - Thom Pelckmans, CEO Pelckmans Uitgevers

 

"Ik ben enorm blij dat we met Pelckmans een goede nieuwe thuis hebben gevonden voor onze auteurs. Pelckmans Uitgevers staat erom bekend een warm hart te hebben voor schrijvers en boeken, voor sterke verhalen, met oog voor kwaliteit. Ik breng de activiteiten van Uitgeverij Vrijdag met een gerust hart onder bij hen." - Rudy Vanschoonbeek,  Uitgeverij Vrijdag

Het lezen van boeken met jonge kinderen is niet alleen een fantastische manier om quality time door te brengen, maar het legt ook een sterke basis voor hun lees- en taalontwikkeling.

Voor de kleintjes is er een schat aan prachtige verhalen en kleurrijke illustraties die hun verbeelding kunnen prikkelen en hun wereld kunnen verruimen.

Een aantal leestips nodig voor de kleinste boekenfans onder ons? Wij hebben de schattigste boekjes eens op een rijtje gezet. 
Lees meer

Stap in de wervelende wereld van het verleden, waar elke pagina een kijk op de geschiedenis opent. In ons tijdperk van technologische vooruitgang en constante vernieuwing is het gemakkelijk om het belang van geschiedenis over het hoofd te zien. Daarom blikken we terug op een collectie van interessante, aangrijpende geschiedenisboeken. 

Lees meer

1-10 of 100


 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling