Nieuws

Vanaf dit najaar krijgt Vlaanderen weer een grote boekenbeurs waar alle uitgevers en boekhandelaars aan deelnemen. Het nieuwe, jaarlijkse boekenevenement zal 'Boektopia' heten en zal telkens tijdens de herfstvakantie plaatsvinden.

Lees meer

Leren surfen op de golven?

Nee, we hebben het niet over de golven van de zee. We hebben het wel over de golven van verandering. En tegenwoordig wordt dat 'trendsurfing' genoemd.

Lees meer

Hoera! De selectie van de Leesjury 2023-2024 is bekend en er staan weer heel wat namen tussen van onze auteurs. Proficiat Lynn Pinsart, Julie Vangeel, Marieke van Hooff, Isabelle Geeraerts, Barbara Rottiers, Stefan Boonen, Michael Sels en Wendy Huyghe!

Lees meer

Tom De Cock, auteur van het Beste Boek voor Jongeren 2022, verraste donderdag een leerling van het Gymnasium Novum in Voorburg. Zij schreef het beste vervolg op een fragment uit de boekenreeks van Tom De Cock, en wint naast een kledingbon en een laptop ook een publicatie in zijn nog te verschijnen boek.

Lees meer

De Leesjury bekroonde opnieuw haar favoriete boeken. Maar liefst 14.881 kinderen en jongeren lazen dit jaar mee, dat is een stijging met 25 procent tegenover vorig jaar. In de zeven leeftijdsgroepen werden zeven verschillende titels bekroond. 

Lees meer

RusteloosBodemloosMeedogenloos: van boek naar scherm. Met trots kondigen Pelckmans Uitgevers, Hilde Vandermeeren en Walter Damen aan dat de filmrechten voor hun thrillertrilogie (Rusteloos (2018), Bodemloos (2019) en Meedogenloos (2020)) werden verkocht. Het productiehuis Eyeworks nam een optie op de audiovisuele rechten met het oog op een verfilming.

Lees meer

Teamteaching, co-teaching, cooperative teaching... Het komt allemaal op hetzelfde neer. Hoe begin je daaraan? Waarom zou je aan teamteaching doen? Ontdek hoe jij jouw leerlingen de beste ervaring aanbiedt.

Lees meer

Wat worden we toch snel groot. Een communie of lentefeest vergt een hoop tijd en werk. Je doet het immers maar één keer in je leven. Je wilt het zo speciaal en onvergetelijk mogelijk maken. Wij helpen je alvast met een aantal leuke cadeautips.

Lees meer

De Taalpenning is een gloednieuwe bekroning door de KANTL. Jozef Deleu, dichter en bezieler van poëzietijdschrift Het Liegend Konijn, is de eerste laureaat.

Lees meer

Maar liefst zes nieuwe titels van Geronimo en Thea Stilton verschenen afgelopen week in de boekhandel. Deze boeken wakkeren de leeslust aan bij kinderen en dat merken we aan de populariteit van de gi-ga-grote Stilton leeschallenge! Met ruim 4800 deelnemende klassen, is het nu de grootste Nederlandstalige leesuitdaging voor kinderen. Tevens maakt de schrijversmuis zijn entree in Hollywood.

Lees meer

1-10 of 51


 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies