Vier boeken over vriendschap

13-07-2023

Het leukste aan de grote vakantie? Je kinderen hebben nog meer tijd om door te brengen met vrienden. Naast spelen kunnen ze natuurlijk ook gezellig samen lezen. We tippen vier boeken over vriendschap om nog even weg te dromen bij heerlijke verhalen tijdens de zomer.

1. Vriend - Stefan Boonen (vanaf 4 jaar)

Olifant en Zebra doen de dingen op hun eigen manier. Ze zijn al jaren beste vrienden, gaan samen op pad, maken samen ruzie en blijven elkaar altijd door dik en dun steunen. Heerlijk voorleesverhaal over vrienden zijn.

Vriend

Bestel  Vriend

2. Mag ik meedoen? - Isabelle Gielen (vanaf 5 jaar)

Sam verhuist. Een nieuwe buurt, nieuwe mensen – hoe vind je opnieuw je eigen plekje? De kinderen in zijn nieuwe buurt spelen allerlei spelletjes samen, maar Sam vindt het moeilijk om mee te doen. Tot de jongen Bram hem vraagt of mag meelezen in zijn favoriete dinoboek.

Met dit boek kan je voorlezen, zelf lezen en bovendien leuke knutselactiviteiten maken! Ontdek hier nog meer tips en spelletjes bij het boek.

Mag ik meedoen?

Bestel Mag ik meedoen?

3. Het grote Boeboeksgroeiboek - Marc de Bel (vanaf 6 jaar)

De eerste schooldag is nog even ver weg. Wil je je alvast voorbereiden op het leren lezen of het lezen nog verder oefenen? Ontdek de avonturen van Pit en Puf in het fantastimastische Boeboekgroeiboek van Marc de Bel! Het boek volgt verschillende AVI-niveaus, van Start tot AVI M4 (gemiddeld niveau in het midden van tweede jaar basisonderwijs). Zo groeit het boek mee met het kind.

Het grote boeboeksgroeiboek

Bestel Het grote Boeboeksgroeiboek

4. De verdwenen steden -  Shannon Messenger (vanaf 10 jaar)

De twaalfjarige Sophie is altijd een buitenbeentje geweest. Ze heeft meerdere klassen overgeslagen en vindt weinig aansluiting bij haar oudere klasgenoten, maar ook thuis voelt ze zich nooit echt op haar gemak. Hoe dat komt? Sophie is een Telepaat, iemand die gedachten kan lezen. Niemand kent haar geheim, of dat denkt ze tenminste …

Het avontuurlijke en spannende begin van de bestselling-reeks uit de VS! Perfect voor fans van Harry Potter, verfilming aangekondigd door Disney!

De verdwenen steden

Bestel De verdwenen steden

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling