Warm je spieren op met deze boekentips

29-05-2024

Met het Europees Kampioenschap voetbal om de hoek, is het tijd om jezelf klaar te stomen voor een voetbalfestijn, zowel op het veld als tussen de pagina's van een goed boek. Terwijl de teams hun voetbalschoenen poetsen en strategieën bedenken om de tegenstanders te verslaan, kun jij je eigen avontuur starten door de wondere wereld van voetbalverhalen.

De spookspeler - Marc de Bel

De spookspeler

Een oude man zit op een bankje bij het monument ter nagedachtenis van de spelers van FC Start en mijmert weg naar vroeger. Meer bepaald naar de lente van 1941, toen hij hier als zeventienjarige superspits in het toenmalige Zenit-Stadion met Dynamo Kiev de pannen van het dak speelde.

Ontdek het boek

FC UFO Alien in de spits - Annemarie van der Eem

FC UFO Alien in de spits

Levi, Doenja en Tim krijgen plots een nieuwe teamgenoot. En die is buitenaards snel! Niet zo gek, want Sep is een alien van de planeet Selus. Hij is naar de aarde gekomen voor een geheime missie, maar Levi vertrouwt het niet. De voetbalvrienden proberen zijn geheim te ontdekken, maar belanden dan per ongeluk zelf op Selus! Komen ze daar weer heelhuids vandaan? En zijn ze op tijd terug voor de belangrijkste wedstrijd van Levi’s leven?

Ontdek het boek

Gamehelden tegen de voetbalgoden - Marcel van Driel 

Gamehelden tegen de voetbalgoden

De Game Helden zijn ontvoerd door ALIENS. Ze worden meegenomen naar een arena ver in het heelal. Daar is een toernooi gaande tussen de beste alien-voetbalteams uit het hele universum. Samen met Bilal, een klasgenoot zonder superkrachten, moeten de Game Helden proberen het toernooi te winnen. Maar de regels van het spel zijn heel anders dan op aarde. En bij verlies wordt de aarde veroverd. Lukt het de Game Helden om hun tegenstanders te verslaan en weer veilig thuis te komen?

Ontdek het boek

Fromage - Koen Brandt

Fromage

Hamza is verzot op voetbal. ‘Maar een goede voetballer worden, lukt nooit', denkt hij. Hij is tenslotte maar een kleine, verlegen muis. Een muis die een beetje stinkt nota bene, want hij woont samen met zijn mama in een kaaswinkel. Zijn mama is verzot op kaas en helemáál niet op voetbal. Ze verbiedt haar zoon zelfs nog maar naar een bal te kijken. Hamza begrijpt niet waarom, maar gehoorzaamt zijn mama.Tot Zora, een stoer luipaard én sterspeelster van Paars-Wit, plots hun winkeltje binnenstapt ...

Ontdek het boek

Meisjes met pit: Mijn opa is een Rode Duivel - Marc de Bel

Meisjes met pit: mijn opa is een rode duivel

Nikki speelt samen met haar vriendin Sara en vriend Seppe bij de U11 van SK Kruisem. Ze winnen niet zo vaak, maar dat kan hun speelpret niet bederven. Nikki’s grootste supporter is opa Warre, de doelman van het tweede elftal. Opa is echter niet meer die supersnelle keeper die hij vroeger was. Hij wordt vaak bespot door de supporters van de tegenstander. Dat vindt Nikki vreselijk en erg onsportief. Ze kan echter weinig beginnen tegen die veel grotere pestpukkelkoppen.

Ontdek het boek

De voetbalkampioen - Geronimo Stilton

De voetbalkampioen

Heel Rokford was in de ban van het voetbal. Over een paar dagen zou de belangrijke finale om de Voetbalcup gespeeld worden tussen FC Tornado en Voetbalclub Ratjax. Wij, dat wil zeggen de familie Stilton, zijn natuurlijk voor Tornado, de voetbalclub van opa Wervelwind! En de kans was groot dat we zouden winnen, want wij hadden de super voetballer Johan Kuif! Maar toen belde mijn opa me midden in de nacht wakker en kreeg ik een schokkend bericht: Johan Kuif, was ontvoerd! Dit moest nog geheim blijven, maar mijn familie en ik moesten zo snel mogelijk op zoek gaan naar de dader om te zorgen dat de wedstrijd gewoon door kon gaan! Of ons dat gelukt is, lees je in dit spannende voetbalavontuur! Achterin het boek staan ook speltips en andere weetjes over voetbal.

Ontdek het boek

Ontdek het AVI-boekje

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling