Jacques & Lise winnen de 10e Premio Rodari met de Italiaanse vertaling van ‘Viktor’

30-10-2023

Tijdens het weekend van 28 oktober was het Limburgse illustratorenduo Jacques & Lise eregast in Italië op het Gianni Rodari Festival Di Letteratura Per Ragazzi. Dit kinderliteratuurfestival draagt de naam van de beroemde Italiaanse kinderboekenschrijver Gianni Rodari. Op het evenement werd de tiende editie van de Premio Rodari uitgereikt in vier categorieën.

In 2021 kocht de Italiaanse uitgeverij Camelozampa de vertaalrechten van Viktor van Pelckmans uitgevers. De vertaling van de hand van Olga Amagliani verscheen eerder dit jaar, en werd op het festival gekroond tot winnaar van de Premio Rodari in de categorie prentenboeken. De komende twee jaren zal de Italiaanse uitgeverij ook de vertaling van Pia en Henry uitbrengen.

Het werk van Jacques & Lise valt internationaal geregeld in de prijzen en is graag gezien op shortlists en eervolle vermeldingen-lijstjes. Inmiddels werden hun boeken al vertaald in het Zuid-Koreaans, Japans, Italiaans, Frans, Pools, Arabisch, Spaans en Engels. Hun meest recente prentenboek, Aldo & Rino, verscheen afgelopen zomer en werd meteen door verschillende uitgevers opgepikt op de internationale boekenbeurs in Frankfurt.

Over de auteurs

Viktor - Jacques en Lise

 

Jacques Maes & Lise Braekers zijn een onafscheidelijk duo uit de regio van Diest. Ze maken prentenboeken en grafische en illustratieve projecten. Hun werk weet steevast te verrassen met originele, doordachte concepten en een oog voor detail. 

Bestel Viktor hier.

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling