Jo Caudron wint het Nederlandse Managementboek van het Jaar 2020

16-04-2020

Vlaams strateeg schrijft beste Nederlandse managementboek. Donderdag 16 april werd bekendgemaakt dat Vlaming Jo Caudron met zijn boek De wereld is rond de winnaar is van het Nederlandse Managementboek van het jaar. 

Donderdag 16 april werd bekendgemaakt dat Vlaming Jo Caudron met zijn boek De wereld is rond de winnaar is van het Nederlandse Managementboek van het jaar

De prijs gaat uit van managementboek.nl, een Nederlandse online boekhandel gespecialiseerd in het genre. Caudron was de enige Vlaming die de shortlist haalde. Jo brengt in zijn boek een optimistische kijk op de kracht van digitalisering en de transformatiemogelijkheden van de maatschappij.

 Over De wereld is rond

 

Al meer dan twintig jaar veranderen sectoren onder impuls van digitale disruptie. Banken, retailers, de media, taxibedrijven en zovele andere organisaties ervaren vandaag de kracht van digitalisering en de uitdagingen die ermee gepaard gaan. Maar wat als dat slechts het begin is? Wat als het onvoldoende blijkt om alleen vanuit de eigen industrie op zoek te gaan naar een toekomstgericht transformatieplan? Wat als onze maatschappij zelf in de kern verandert, deels door digitalisering, maar evengoed door grote vraagstukken over de toekomst van werk, wonen, mobiliteit, klimaat, gezondheid, onderwijs, globalisering, bevolkingsaangroei en zelfs de problematiek van langer leven?

In De wereld is rond gaat Jo Caudron op zoek naar de verbanden tussen elk van deze maatschappelijke transformaties en komt zo tot een masterplan voor de transformatie van business en maatschappij.

 

Bekijk het boek

 

Over de auteur

 

Jo Caudron is al jaren actief als digitaal ondernemer en betrokken bij verschillende digitale bedrijven. Sinds tien jaar is hij informatiestrateeg. Met zijn innovatiebedrijf Duval Union Consulting helpt hij organisaties in Europa en het Midden- Oosten. Jo heeft verschillende boeken op zijn naam staan die allemaal een bron van inspiratie vormen voor individuen, bedrijven en beleidsmakers in deze transformatieve tijden. Daarnaast is hij ook een veelgevraagd spreker.

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling