De titels van De Leesjury 2024-2025 zijn bekend

29-05-2024

Leuk nieuws! De nieuwe titels voor het volgende leesjaar van de Leesjury zijn geselecteerd. En daar zitten dit jaar weer enkele mooie titels van ons tussen. Ontdek hieronder de boeken die alle kinderen in de Leesjury dit jaar zullen lezen.

De Leesjury is een leesclub voor kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar. De juryleden lezen, bespreken en beoordelen een aantal boeken. Vaak komen ze samen in leesgroepen om over de boeken te praten. Aan het einde van het leesjaar bepalen ze welke boeken ze het best vinden en reiken ze hun prijzen uit. Wil je graag meelezen met de Leesjury? Ontdek hier hoe je je kan aanmelden.

Aldo & Rino - Jacques & Lise (6 tot 8 jaar)

Aldo & rino

Een speels en surrealistisch verhaal over delen, loslaten en relativeren.

Nonna maakt de lekkerste spaghetti, dus Aldo en Rino zitten al watertandend klaar. Maar Nonna struikelt over een stuk speelgoed en één bord klettert tegen de grond. De broers moeten hun spaghetti delen. Ze slurpen tot ze allebei het uiteinde van de laatste sliert in hun mond hebben, en geen van beide wil lossen... De sliert hangt tussen hen in en wordt een wasdraad voor Nonna, een springtouw, enzovoort. Tot Rino in een put valt en de sliert loslaat. Komt dat nog goed?

Ontdek het boek

Voor de nieuwe maan - Tine Lefebvre (10 tot 12 jaar)

Voor de nieuwe maan

Over hoe het is om een zus te krijgen. En nog meer over hoe het is om een broer te zijn.

Bores woont op Ark, het allerlaatste eiland in het Zondermeer, samen met lieve ouders en hond Vrijdag. Alles gaat z'n gangetje, tot mama en papa op een dag vertellen dat hij een zusje krijgt. Ze heet Maan en komt van het Vasteland. Bores vindt er maar niks aan, zo'n zusje, en hij wenst en wenst dat ze zou verdwijnen. Op een mooie dag komt zijn wens uit, maar ook Vrijdag, de hond, is verdwenen. Bores neemt een dappere beslissing en gaat op zoek naar Vrijdag (en ook een heel klein beetje naar Maan) op het vasteland, waar de Landrotten wonen …

Ontdek het boek

Vuilwassenen - Dempsey Hendrickx (10 tot 12 jaar)

Vuilwassenen

Een humoristisch en fantasierijk kinderboekendebuut voor liefhebbers van de boeken van Roald Dahl, Marc de Bel en Sanne Rooseboom.

Wanneer Noor haar feestjurk gaat wassen in de wasserette, belandt ze in de machine. Of is het erachter? Ze komt terecht in een wereld waarin witwaswezens geheimen uit de kleren van volwassenen wassen. Interessant! Noor wil natuurlijk weten wat haar vader voor haar verborgen houdt. En geen witwaswezen zal haar tegenhouden!

Ontdek het boek

De Zeven Sleutels deel 1: Het pad van de Roverkoning - Tom Rijpert (12 tot 14 jaar)

De zeven sleutels deel 1

Een avontuurlijk en fantasierijk debuut over een mysterieus reisgezelschap!

Kobold de dwerg bezit één van de zeven mythische sleutels. Die openen de poorten op de route naar de schat van de meedogenloze Roverkoning. Maar in zijn eentje maakt Kobold geen kans om die schat te vinden. Via de listige medewerking van de geheimzinnige 'Koetsier' lokt hij de andere zes sleuteleigenaars naar zijn herberg om samen op zoek te gaan naar de schat. Zal het bonte gezelschap daarin slagen?

Ontdek het boek

Met jou is het anders - Hanne Eerdekens (14 tot 16 jaar)

Met jou is het anders

Een romantisch en herkenbaar boek waar je het helemaal warm van krijgt!

Nolan is 18, maar terwijl zijn medestudenten plannen maken om volgend jaar te gaan studeren, zorgt hij voor zijn jongere zusje en zijn moeder met jongdementie. Nochtans probeert hij op school zo normaal mogelijk te doen. Als een grap van zijn basketbalteam viraal gaat, denkt iedereen dat Nolan gevoelens heeft voor Louis. Hij wordt gebeld voor interviews en ziet een kans om wat bij te verdienen voor zijn familie. Ook Louis helpt mee en Nolan voelt zich steeds meer op zijn gemak bij hem. Begint hij toch gevoelens te krijgen?

Ontdek het boek

De Paardenjongens - Johan Ehn (+16 jaar)

De paardenjongens

Deze roman voor (jong)volwassenen speelt zich deels af in hedendaags Stockholm en deels in Berlijn in de jaren 30 van de vorige eeuw, en gaat over verschillende generaties paardenjongens.

De achttienjarige Anton woont in Stockholm, anno 2014. Via zijn job in de thuiszorg leert hij een hoogbejaarde man kennen, die zich in zijn keuken verschanst heeft en niet praat. Anton probeert zijn vertrouwen te winnen en is nieuwsgierig naar het leven van deze intrigerende man.

Gelijktijdig volgen we het verhaal van Sasha en Janek, twee atleten uit Praag, in het begin van de vorige eeuw. Zij vluchtten uit hun tehuis, komen terecht bij een circusfamilie en belanden in Berlijn, waar ze geconfronteerd worden met het oprukkende nazisme. Wie zijn deze jongens? En wat hebben ze te maken met de oude man uit Stockholm?

Ontdek het boek

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling