Vakantielectuur voor de Vlaamse Regering

14-07-2023

Een pakket met boeken voor de vakantie: dat schenkt minister-president Jan Jambon aan elke minister van de Vlaamse Regering. Voor de samenstelling van de pakketten kon de minister-president rekenen op het advies van het BoekenOverleg en de Groep Algemene Uitgevers (GAU).

Met de leestips willen Jambon en het BoekenOverleg niet alleen de ministers, maar de ganse bevolking stimuleren om te lezen. De zomervakantie is namelijk het ideale moment om in een boek te duiken.

"Lezen verrijkt ons leven op veel verschillende manieren: het is leerrijk, ontspannend en inspirerend. Dat zet ik graag elke zomer in de verf met dit boekenpakket." - Vlaams minister-president Jan Jambon 

Wie krijgt welke zomerlectuur?

Vakantielectuur voor de Vlaamse RegeringVoor de samenstelling van de boekenpakketten kozen minister-president Jambon en het BoekenOverleg zo veel mogelijk boeken van Vlaamse en Nederlandse auteurs. Ze selecteerden boeken in diverse genres van een zo divers mogelijke groep auteurs. De gekozen boeken sluiten aan bij de bevoegdheden én de persoonlijke interesses van elke minister. Uiteraard gaat ook minister Jambon zelf aan het lezen deze zomer. Veel dank gaat naar de uitgeverijen, die de eerste selectie maakten en de boeken gratis schenken aan de ministers van de Vlaamse Regering.

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling