We ervaren steeds minder positieve emoties

12-05-2022

Onze mentale fitheid gaat achteruit en dat is zorgwekkend. De cijfers van de Positieve Intelligentie-test* (1.527 deelnemers) tonen aan dat het gemiddelde PQ de voorbije maanden stevig gedaald is. Dezelfde trend zien we terug in de nieuwe resultaten van het UGent-NN Nationaal Geluksonderzoek**. De onzekere wereld waarin we leven laat duidelijk zijn sporen na. De vraag naar psychologische steun is nog nooit zo groot geweest als nu. Velen zijn op zoek naar handvaten om opnieuw innerlijke rust en positiviteit te vinden.

Grafiek 1

 

Ook de professionele wereld blijft niet gespaard. Naast de hoge werkdruk speelt de negatieve mindset van medewerkers een grote rol in de problemen waarmee organisaties geconfronteerd worden. Het werkgeluk daalt, mensen zijn minder gemotiveerd en tonen minder betrokkenheid. Het absenteïsme en presenteïsme stijgen, alweer, in 2022.

Je Positieve Intelligentie aanspreken vormt dé oplossing om te leren omgaan met deze uitdagingen, vinden auteurs en wellbeingexperten Gina Peeters en Isabelle Hoebrechts. Hoe je jezelf zo’n positieve mindset kan aanleren, hebben ze eerder al toegelicht in hun boek Positieve intelligentie (2021).

*test ontwikkeld door Gina Peeters en Isabelle Hoebrechts i.s.m. HumanITi
**in januari en februari 2022 afgenomen bij 1.602 Belgen.


Over het boek

Steeds meer mensen zijn zoekende of raken de weg kwijt in onze snel veranderende wereld. Ze krijgen te maken met verlies, teleurstelling, te hoge verwachtingen of stress en komen daardoor in een negatieve spiraal terecht. Er is nood aan een manier om te leren omgaan met de uitdagingen die het leven op je pad brengt. Tijd om je positieve intelligentie aan te spreken, vinden Gina Peeters en Isabelle Hoebrechts.

Voor sommigen klinkt dat heel eenvoudig, voor anderen als een onmogelijke opdracht. En toch heeft iedereen het in zich om te werken aan een positieve en veerkrachtige mindset. Maar het gaat niet vanzelf.
Aan de hand van een duidelijk stappenplan, theoretische inzichten en herkenbare verhalen tonen Gina Peeters en Isabelle Hoebrechts hoe je jezelf een positieve mindset kan aanleren. Want het vraagt wel wat zelfreflectie, breintraining en omdenken. Leer je eigen saboteurs te herkennen en hoe ermee om te gaan – en word zo je eigen geluksbrenger. Wil je weten wat jouw PQ (positieve intelligentie) is? Doe dan zeker de gratis test op positieveintelligentie.com.

Positieve intelligentie

 

 

Positieve intelligentie

 Gina Peeters en Isabelle Hoebrechts

Bestel het boek

 

Over de auteurs

Gina Peeters is cognitieve gedragscoach, talent- en jobcoach, hartcoherentiecoach en stress- en burn-outbegeleider. Na een boeiende carrière in de mediawereld richtte Gina zich op een mensgerichte job als coach, trainer, keynote- en publieke spreker. Met haar expertise begeleidt ze individuen (professioneel of privé), teams en leidinggevenden. Samen met Isabelle Hoebrechts zet ze wellbeing en mentale gezondheid op de kaart. Haar focusdomeinen zijn positieve intelligentie, neurocognitivisme, energieherstel, stressbeheer en corporate wellbeing.

Isabelle Hoebrechts is pionier in de wereld van wellbeing en employee journey en employer branding. Ze stond aan het hoofd van het instituut voor Neurocognitivisme en is Happy Founder van 361°, Creating Happy Employees. Ze zet zich al jaren in voor (meer) wellbeing en hr-strategieën in bedrijven en heeft de implementatie van wellbeingtrajecten in talloze bedrijven opgezet en opgevolgd. Ze is auteur van Positieve Impact, Help, ik heb stress en Top of your mind. Samen met Gina vormt ze een sterk team dat inspireert, informeert en motiveert.

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling