Zes sportieve boekentips

01-07-2024

Terwijl de vlam van de Olympische Spelen opnieuw wordt aangestoken en de spanning toeneemt, is het de perfecte tijd om dieper in de fascinerende wereld van sport te duiken. Ontdek de inspirerende verhalen van onze favoriete personages die zich wagen aan het kampioenschap. Laat je sportieve ziel los en ontdek onze zes leestips.

De Spelen van het Biezebos - Marc de Bel

De Spelen van het Biezebos

Soeza en Piepel kijken uit naar de Spelen van het Biezebos. Maar dan blijkt dat er per soort maar één jonge deelnemer aan de tien kampen mag meedoen. Brute pech dus voor de twee sportieve belhamels, want zij willen allebei maar al te graag Kampioen van het Biezebos worden.

Ontdek het boek

Wielrennen is echt mijn sport - Geronimo Stilton

Wielrennen is echt mijn sport

Een goed vriend van Geronimo, Hyena, heeft zich ingeschreven voor een muizenissig zware wielerkoers: een wedstrijd dwars door Amerika van zowat 5000 kilometer lang! Het parcours staat bekend als een van de zwaarste ter wereld. Gi-ga-geitenkaas, Geronimo is diep onder de indruk! Maar al snel blijkt er een addertje onder het gras te zitten; Hyena gaat de race niet in zijn eentje fietsen, hij heeft Geronimo ook als deelnemer aangemeld! Maar hij is helemaal geen sportieve muis... hoe moet dat nou? Help!

Ontdek het boek

Wie scoort op het skateboard - Geronimo Stilton

Wie scoort het op het skateboard

Als Geronimo per ongeluk op een skateboard terechtkomt terwijl hij net in zijn smoking op weg was naar het theater van Rokford om een belangrijke speech te geven, lijkt het gedaan met onze schrijversmuis. Maar wanneer hij even later met board en al in een looping op het podium belandt, barst het publiek in juichen uit: zo’n coole actie hebben ze nog nooit gezien! Het kampioenschap skaten vindt over een week in de stad plaats en het publiek moedigt Geronimo dan ook aan om mee te doen. Er ontstaat vervolgens een ware run op het podium wanneer duidelijk wordt dat het kampioenschap in tweetallen gestreden moet worden. Wie zal Geronimo kiezen en belangrijker nog: hoe komt hij die wedstrijd zonder kleerscheuren door?

Ontdek het boek

Geheime missie: Olymische Spelen - Geronimo Stilton

Geheime missie: Olympische Spelen

Ze hebben Geronimo, de meest onsportieve muis die er bestaat, gevraagd verslag te doen van de Olympische Spelen. Dat belooft wat! Geronimo heeft namelijk cameravrees. Het wordt helemaal lastig als hij de aan bananen verslaafde detective Speurneus Teus tegen het lijf loopt. Volgens hem is er iets vreemds aan de poot met de deelnemers. En het lijkt erop dat hij gelijk krijgt …

Ontdek het boek

Meisjes en sport -  Rachel Ignotofsky

Meisjes en sport

Dit prachtig geïllustreerde en educatieve boek belicht de verwezenlijkingen en verhalen van vijftig onbevreesde vrouwelijke atleten doorheen de jaren, waaronder pioniersters, Olympische medaillewinnaars en recordhoudsters. Meisjes en sport brengt hulde aan het succes van de dappere en onverschrokken vrouwelijke atleten die het pad hebben geëffend voor de atletes van vandaag.

Ontdek het boek

Knots en de holenspelen - Tijs van Marle

Knots en de holenspelen

Na alle spannende avonturen, vindt Knots het jammer om afscheid te nemen van zijn vriend Freddie. Maar wat hij niet weet is dat zijn zusje Tuf hen heeft ingeschreven voor de holenspelen! Opeens moeten Knots en Freddie springende nijlpaarden ontwijken, racen over een glibberige modderzee en touwtrekken met een mammoet. Coach Tuf gaat voor de winst, maar dat is niet gemakkelijk als bijna iedereen valsspeelt. En als de laatste opdracht een gevaar vormt voor kleine sneeuwleeuw Stip, moeten de vrienden alles op alles zetten om de holenspelen te winnen...

Ontdek het boek

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling