Baeckens Books

06-10-2021

Pelckmans Uitgevers neemt per 6 oktober 2021 alle aandelen Baeckens Books NV over van de huidige aandeelhouders (familie Fons Vandeputte en familie Jos Baeckens). Alle uitgeefactiviteiten van Baeckens Books en alle medewerkers zullen geïntegreerd worden in Pelckmans Uitgevers.

Het was een evidente keuze om de uitgeefactiviteiten met elkaar te versmelten: de ambitie en waarden van Baeckens Books en Pelckmans Uitgevers sluiten nauw bij elkaar aan. Beide zijn van oorsprong een familiebedrijf en investeren al jaren in het uitbouwen van een sterk kind- en jeugdboekenfonds. Er is voor dat fonds een sterke complementariteit in het productaanbod, alsook een duidelijke link naar de educatieve publicaties.

Stijn Baeckens krijgt de verantwoordelijkheid deze integratie in goede banen te leiden, in nauwe samenwerking met het managementteam van Pelckmans. Na de afronding hiervan in 2022 krijgt Stijn een andere rol binnen Pelckmans Uitgevers.

De kinderboekhandel Pardoes wordt verzelfstandigd en verhuist in februari 2022 naar het prachtige gerenoveerde stationsgebouw van Mechelen-Nekkerspoel.

De overname van Baeckens Books door Pelckmans Uitgevers zorgt voor een interessante kruisbestuiving en samen bouwen we vol vertrouwen verder aan de toekomst.

Over Baeckens Books

In 2004 richtte Jos Baeckens uitgeverij Baeckens op. Een familiebedrijf, want Jos’ zoon Stijn vervoegde al snel het team. De focus van het bedrijf ligt vanaf het begin op het uitgeven van werk van Vlaamse en Nederlandse auteurs, de vertegenwoordiging van een aantal fondsen en het uitbouwen van het merk Geronimo Stilton. Dankzij die laatste neemt Baeckens een hoge vlucht. Later worden daar nog andere successeries en -licenties aan toegevoegd waaronder Team Mortis, Smiley en Warrior Cats. In het najaar van 2019 breidde de uitgeverij, ondanks de onbetwistbare focus op kinder- en jeugdboeken, haar aanbod uit met dvd, speelgoed en spellen. Baeckens kent haar oorsprong in het hart van Mechelen.

Over Pelckmans Uitgevers

Pelckmans Uitgevers maakt educatieve, algemene en professioneel-wetenschappelijke uitgaven en verzorgt opleidingen. Pelckmans wil lezers, opleiders en studerenden van vandaag inspireren, informeren en ontspanning bieden met boeken die bijblijven, boeken die je beleeft. Deze brede waaier aan activiteiten zorgt voor een kwalitatief en gevarieerd aanbod.

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling