Boekentips voor de allerkleinsten

26-04-2024

Het lezen van boeken met jonge kinderen is niet alleen een fantastische manier om quality time door te brengen, maar het legt ook een sterke basis voor hun lees- en taalontwikkeling.

Voor de kleintjes is er een schat aan prachtige verhalen en kleurrijke illustraties die hun verbeelding kunnen prikkelen en hun wereld kunnen verruimen.

Een aantal leestips nodig voor de kleinste boekenfans onder ons? Wij hebben de schattigste boekjes eens op een rijtje gezet. 
 

Een pluizenbol voor jou! - Regina Schwarz

Een pluizenbol voor jou!

Een grappig verhaaltje op rijm voor iedereen die altijd al wilde weten waar een pluizenbol vandaan komt

Bestel nu

 

Oehoe in zijn onderbroek - Stephanie Menge

Oehoe in zijn onderbroek

Deze grappige onderbroekenshow op rijm gaat natuurlijk ook over plassen en windjes laten. Op het potje gaan was nog nooit zo leuk!

Bestel nu

 

De breedbekkikker - Keith Faulkner

De breedbekkikker

De breedbekkikker is supernieuwsgierig! Hij wil heel graag weten wat alle dieren zoal eten. Dus vraagt de kletserige kikker met zijn grote mond aan alle levende wezens die hij tegenkomt wat hun lievelingseten is – totdat hij er een tegenkomt die dol is op… breedbekkikkers.

Bestel nu

 

De piekerende pinguïn - Keith Faulkner

De piekerende pinguïn

Een bibberende kleine pinguïn piekert zich suf. Zo erg, dat hij hulp vraagt aan zijn buren. Is hij wel wie hij denkt dat hij is? ‘Ben ik echt een pinguïn?’ vraagt hij aan de grote witte ijsbeer. De beer zegt van wel, maar de arme pinguïn is niet overtuigd. Dus vraagt hij het aan de walrus, aan de gigantische orka en zelfs aan zijn moeder. Waarom is hij toch zo in de war?

Bestel nu

 

Dag zonnetje - Annelies Draws

Dag zonnetje

Wie is het zonnetje in huis, en wie een kleine beer? Draai het flapje om en ontdek welke gezichtjes er in Dag zonnetje zoal achter de troetelnamen verstopt zitten. Superzacht en knisperend boekje om samen met je baby te kijken, ontdekken en voelen.

Bestel nu

 

Slaap zacht - Inge Rylant

Slaap zacht

Dag pinguïn, slaap zacht hondje, goedenacht grote boom. Iedereen is klaar om te gaan slapen in Slaap zacht. Keer de flapjes om en wens hun goedenacht. Een superzacht knisperend boekje om samen met je baby te kijken, ontdekken en voelen.

Bestel nu

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling