Eva Roelens wint illustratorenwedstrijd

10-03-2022

In het najaar van 2021 schreef Baeckens een illustratorenwedstrijd uit voor een prentenboekenreeks door auteur Inge Bergh. In die reeks gaat Inge Bergh op zoek naar de verhalen achter bekende kinderliedjes als ‘Op een grote paddenstoel’ of ‘Boer, wat zeg je van mijn kippen?’. Elk boek wordt geïllustreerd door een andere illustrator en daarvoor ging de uitgeverij op zoek naar nieuwe talent.

 Tot 15 januari 2022 konden kandidaten schetsen inzenden. De jury bekeek daarna alle inzendingen en koos unaniem voor het werk van Eva Roelens.

Een kinderdroom

Eva Roelens

Helemaal bij toeval botste Eva Roelens (1994) op de aankondiging voor de illustratorenwedstrijd die Uitgeverij Baeckens (intussen overgenomen door Pelckmans) had uitgeschreven. Ze twijfelde niet lang, en ging aan de slag met het manuscript van ‘In het bos daar staat een huisje’. Van de 21 deelnemers kwam Eva als winnaar uit de bus.


inhetbos

Uitgever Liesbeth Elseviers: “Bij het openklikken van Eva’s inzending werd in een oogopslag duidelijk dat dit de winnaar zou zijn. Het was “boenk erop”, helemaal wat het moest zijn. Sfeervolle illustraties met een eigen stem, consequentie in stijl, een intens warm kleurenpalet, een slimme en evenwichtige compositie, mooi samenspel van tekst en beeld, een visualisering van het verhaal die overeenstemde met onze verwachtingen. We vonden het prachtig.

Eva gaat nu aan de slag om alle illustraties voor het kinderboek uit te werken. “Het is voor mij altijd al een grote droom geweest om een eigen boek uit te geven”, vertelt Eva.

Roelens woont in Kortrijk, studeerde Illustratie bij Sint-Lucas in Gent en werkt momenteel als textielontwerpster bij Filou & Friends. In 2023 verschijnen haar illustraties bij het boek ‘In het bos daar staat een huisje’.


De prentenboekenreeks

Op dit moment verschenen al twee boeken in de reeks ‘Op een grote paddenstoel’ en ‘Boer, wat zeg je van mijn kippen?’

Inge Bergh schrijft kinder- en jeugdliteratuur sinds 1997. Verschillende van haar titels werden al vertaald, en in 2015 werd haar werk bekroond met Vlag en Wimpel. Inge geeft regelmatig lezingen op school.

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling