Filmrechten van thrillertrilogie Damen & Vandermeeren verkocht

20-04-2023

Met trots kondigen Pelckmans Uitgevers, Hilde Vandermeeren en Walter Damen aan dat de filmrechten voor hun thrillertrilogie (Rusteloos (2018), Bodemloos (2019) en Meedogenloos (2020)) werden verkocht. Het productiehuis Eyeworks nam een optie op de audiovisuele rechten met het oog op een verfilming.

Voor Hilde Vandermeeren is het al de tweede keer dat haar werk de overstap naar het (grote) scherm maakt. Daarnaast werkte ze mee aan de nog te verschijnen tv-serie Juliet (VRT/ZDF), eveneens een productie van Eyeworks Film & TV Drama.

Over de trilogie

Tussen 2018 en 2020 brachten Hilde Vandermeeren en Walter Damen samen drie thrillers uit: Rusteloos, Bodemloos en Meedogenloos. De hoofdrol is weggelegd voor Kirsten Hartogs, een jonge Vlaamse advocate die voor een prestigieus advocatenkantoor in Lissabon werkt en zich opmaakt voor haar eerste grote strafzaken. Daarnaast wordt Kirsten ook achtervolgd door een strafzaak uit haar jeugd in Vlaanderen – een verhaallijn die over de drie delen van de trilogie werd uitgewerkt.

De boeken spelen zich zowel in Vlaanderen als in Portugal af en zijn het resultaat van een unieke samenwerking tussen psychologe en prijswinnend auteur Hilde Vandermeeren en topadvocaat en strafpleiter Walter Damen. Dit resulteerde in een spannende trilogie,met veel oog voor de relatie tussen advocaat en cliënt, de harde wereld van de advocatuur en de soms verpletterende druk van de media in strafzaken.

"Een waarheidsgetrouwe inkijk in de advocatuur." – Radio 2

"Dit knap staaltje vakwerk bewijst dat goeie thrillers niet per se van ver(der) hoeven te komen." – Het Laatste Nieuws

Hilde Vandermeeren:
Fantastisch dat de filmrechten zijn verkocht en Kirsten Hartogs nu ook op het scherm zal verschijnen! Ik heb alle vertrouwen in het team van Eyeworks en kijk samen met vele anderen uit naar het resultaat.

Walter Damen:
Het is geweldig om te horen dat de trilogie is verkocht aan Eyeworks. Ergens hoop je altijd dat de filmindustrie interesse krijgt voor je boeken. Dit is dus een droom die uitkomt. Fantastisch!

Peter Bouckaert:
De trilogie rond Kirsten Hartogs heeft alles wat zij zoeken in een verhaal: sterke personages, een originele plot, een grote authenticiteit en een sterke Vlaamse identiteit mét internationaal potentieel. De samenwerking tussen Hilde en Walter heeft een stevige basis gelegd voor een heel sterke verfilming en we zijn blij dat zij ons hun vertrouwen hebben geschonken om met hun werk aan de slag te gaan.

Pakket trilogie Damen & Vandermeeren

Pakket trilogie Damen & Vandermeeren

Kirsten Hartogs werkt als strafpleitster voor een prestigieus advocatenkantoor in Lissabon. Tijdens haar eerste grote strafzaak komt haar relatie onder druk te staan en krijgt ze de volkswoede over zich heen. Bovendien moet ze het opnemen tegen een schaduw uit haar verleden. Naarmate haar succes stijgt, zijn er meer valkuilen. Kan ze haar cliënten wel vertrouwen? Of komt het gevaar uit een andere hoek?

Deze trilogie is een samenwerking tussen bekroond misdaadauteur Hilde Vandermeeren en strafpleiter Walter Damen.

 

Ontdek het boek

Over het schrijversduo:

Hilde Vandermeeren is een van de meest bekroonde Vlaamse thrillerschrijfsters. Ze won de Hercule Poirot publieksprijs 2013 en stond op de shortlist Gouden Strop 2016. Haar bestseller Schemerzone werd bekroond met de Hercule Poirotprijs 2017 en haalde de longlist Bookspot Gouden Strop 2018. The Scorpion's Head (Scorpio) stond op de longlist CWA Dagger for Crime Fiction in Translation 2022.

Walter Damen studeerde rechten aan de UAntwerpen en aan de KU Leuven. Hij doctoreert in de criminologie aan de UGent. Hij is auteur van verscheidene boeken en heeft bijna 60 assisenzaken gepleit. Hij trad op in verscheidene grote en gemediatiseerde zaken. Hij wordt vaak als expert gevraagd in duidingsprogramma's en human interestprogramma's over justitie.

Eyeworks Film & TV Drama bestaat sinds 1981 en is één van de belangrijkste onafhankelijke producenten van langspeelfilms en televisiefictie in België. Op het vlak van literatuur verfilmingen heeft Eyeworks een bijzonder sterk reputatie, met de succesvolle verfilmingen van werk van onder meer Jef Geeraerts (De Zaak Alzheimer, Dossier K, …), Tom Naegels (Los), Tom Lanoye (De Monstertrilogie), Mo Hayder (De Behandeling, Ritueel), … Momenteel verfilmt Eyeworks “Styx” van Bavo D’Hooghe, een adapatie naar een internationale tv-reeks die ten vroegste in 2024 zal te zien zijn.

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling