Regenboog leestips voor Pride-Maand

29-05-2024

In juni vieren we Pride-maand, een tijd vol regenboogkleuren en liefde! Het is dé maand om diversiteit te omarmen en de LGBTQIA+-gemeenschap in het zonnetje te zetten. Wat is er nu leuker dan dat te doen met boeken? Verhalen nemen ons mee op avontuur, laten ons lachen, dromen en leren. En vooral, ze laten ons zien dat je mag stralen zoals je bent.

Mijn schaduw is roze - Scott Stuart

Mijn schaduw is roze

Mijn schaduw is roze is een prachtig prentenboek over genderidentiteit, zelfacceptatie, gelijkheid en diversiteit. De inspiratie voor zijn verhaal vond Scott bij zijn eigen zoon: net als het hoofdpersonage is hij gek van prinsessen, feeën en dingen die doorgaans zogezegd ‘niet voor jongens’ zijn. In het echte leven trokken vader en zoon als Elsa naar de première van Frozen 2 en in het boek ontdekt het jongetje ook (dankzij de steun van zijn vader) dat ieder van ons een schaduw heeft waarvan hij soms het gevoel heeft dat hij die moet verstoppen.

Ontdek het boek

Mijn schaduw is paars - Scott Stuart

Mijn schaduw is paars

Mijn vaders schaduw is zo blauw als een bosbes en mijn moeders schaduw is zo roze als kersenbloesem. Dat is alles wat je kunt kiezen, een 2 of een 1, maar die van mij is heel anders, die is allebei en geen van beide.

Een hartverwarmend, inspirerend boek van bestsellerauteur Scott Stuart, over eerlijk zijn tegen jezelf. Dit verhaal toont gender buiten het binaire in al zijn stralende kleurenspectrum.

Ontdek het boek

Met jou is het anders - Hanne Eerdekens

Met jou is het anders

Een romantisch en herkenbaar boek waar je het helemaal warm van krijgt!

Nolan is 18, maar terwijl zijn medestudenten plannen maken om volgend jaar te gaan studeren, zorgt hij voor zijn jongere zusje en zijn moeder met jongdementie. Nochtans probeert hij op school zo normaal mogelijk te doen. Als een grap van zijn basketbalteam viraal gaat, denkt iedereen dat Nolan gevoelens heeft voor Louis. Hij wordt gebeld voor interviews en ziet een kans om wat bij te verdienen voor zijn familie. Ook Louis helpt mee en Nolan voelt zich steeds meer op zijn gemak bij hem. Begint hij toch gevoelens te krijgen?

Ontdek het boek

De Paardenjongens - Johan Ehn

De paardenjongens

Deze roman voor (jong)volwassenen speelt zich deels af in hedendaags Stockholm en deels in Berlijn in de jaren 30 van de vorige eeuw, en gaat over verschillende generaties paardenjongens.

De achttienjarige Anton woont in Stockholm, anno 2014. Via zijn job in de thuiszorg leert hij een hoogbejaarde man kennen, die zich in zijn keuken verschanst heeft en niet praat. Anton probeert zijn vertrouwen te winnen en is nieuwsgierig naar het leven van deze intrigerende man.

Gelijktijdig volgen we het verhaal van Sasha en Janek, twee atleten uit Praag, in het begin van de vorige eeuw. Zij vluchtten uit hun tehuis, komen terecht bij een circusfamilie en belanden in Berlijn, waar ze geconfronteerd worden met het oprukkende nazisme. Wie zijn deze jongens? En wat hebben ze te maken met de oude man uit Stockholm?

Ontdek het boek

 

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling