De biografie 'Paul van Ostaijen' is genomineerd voor de Boon Literatuurprijs 2024

05-12-2023

De vakjury's nomineerden twee keer vijftien titels uit ruim 700 inzendingen voor de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur en de Boon voor fictie en non-fictie 2024. Ook Matthijs de Ridders fantastische biografie van Paul van Ostaijen is genomineerd voor de Boon Literatuurprijs, in de categorie fictie en non-fictie.

Op 12 januari 2024 maken ze de shortlist (vijf boeken per categorie) bekend en op 26 maart vindt de prijsuitreiking plaats in de Warande in Turnhout. De winnaars krijgen elk 50.000 euro. Meer info over de de Boon vind je hier.

Over het boek

Een indrukwekkend tijdsdocument, een heldere cultuurgeschiedenis en bovenal een eerbetoon aan de dichter die de wereld wilde veranderen.

In deze eerste volwaardige biografie wekt Matthijs de Ridder ‘zot polleken’ tot leven. De dichter loopt weer rond in Antwerpen, dwaalt weer door het Berlijn van de expressionisten en dadaïsten en zwerft door België op zoek naar gezonde lucht voor zijn zieke longen. Met veel enthousiasme en oog voor historisch detail vertelt De Ridder het meeslepende verhaal van een leven dat zich een paar keer in het centrum van de geschiedenis afspeelde. 

Bestel Paul van Ostaijen hier.

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling