Pelckmans start campagne ‘Met een boek ben je nooit alleen’ om mentaal welzijn te versterken

28-11-2020

In de maand december komt Pelckmans, uitgeverij van educatieve, algemene en wetenschappelijke boeken, met een boekencampagne om het mentaal welzijn van mensen te bevorderen. Met de slogan ‘Met een boek ben je nooit alleen’ wil de uitgeverij mensen laten ervaren dat boeken veerkracht stimuleren, werelden openen en gezelschap bieden. Lezen is dus goed voor de (mentale) gezondheid.

Volgens de World Literacy Foundation zorgt boeken lezen ervoor dat de bloeddruk daalt, de hartslag vertraagt en het stressniveau naar beneden gaat. Zes minuten lezen zou al helpen om stress tot 68 % te verminderen. Pelckmans doet daarom een warme oproep om een boek cadeau te doen aan geliefden, vrienden, kinderen, ouders, collega’s ... kortom aan iedereen die het kan gebruiken. Om zelf de daad bij het woord te voeren, schenkt Pelckmans in de maand december boekenpakketten aan enkele grote ziekenhuizen in Vlaanderen. Op die manier krijgen patiënten die nu weinig bezoek mogen hebben, toch wat gezelschap.

Wij zijn ervan overtuigd dat boeken in deze tijden meer dan ooit hun rol kunnen spelen. Om te reizen nu het buitenland moeilijker bereikbaar is, om troost te vinden, om even je gedachten te verzetten of om de kinderen bezig te houden als je een belangrijke onlinemeeting hebt. Boeken kunnen dus helpen om deze coronatijd door te komen of draaglijker te maken. Niet voor niets bestaat er zoiets als bibliotherapie waarbij boeken gebruikt worden om het mentaal welzijn te versterken”, aldus Thom Pelckmans, CEO van Pelckmans uitgevers.

Campagne ‘Met een boek ben je nooit alleen’

Met een boek ben je nooit alleen

De campagne die vanaf 28 november te zien zal zijn op verschillende platformen, geeft aan hoe belangrijk het is om boeken te lezen. Pelckmans geeft in de campagne heel gerichte leestips om de komende maanden aangenamer te maken. Zo zijn er boeken om de lockdown door te komen, om te werken aan je fysieke gezondheid, om je kinderen een kwartiertje bezig te houden, om je bedrijf te versterken, om lekkere gerechten op tafel te toveren enzovoort. Bekijk hier alle leestips.

Elisabeth Torfs, uitgeefmanager: “We zijn enorm blij dat de boekenwinkels open mogen blijven tijdens deze lockdown en aanzien worden als ‘essentieel’. Want dat zijn ze ook. Daarom is het voor ons als uitgeverij ook zo belangrijk om dit statement vandaag te maken: lees een boek of geef er één cadeau want met een boek ben je nooit alleen.

 

Ziekenhuizen in Antwerpen, Leuven, Gent, Brussel, Kortrijk, Hasselt en Roeselare krijgen boekenpakketten als ‘medicijn’ voor patiënten

Naast de campagne die op verschillende kanalen te zien zal zijn, levert Pelckmans in de maand december gratis boekenpakketten aan verschillende grote ziekenhuizen in Vlaanderen, namelijk in AZ Groeninge in Kortrijk, AZ Delta in Roeselare, Heilig Hart in Leuven, AZ Monica, UZA en ZNA Middelheim in Antwerpen, UZ Gent, Jessa Ziekenhuis in Hasselt en Sint-Jan in Brussel. Patiënten die weinig of geen bezoek mogen ontvangen, krijgen op die manier het gezelschap van boeken.

Thom Pelckmans: “Mensen die nu in het ziekenhuis liggen, kunnen weinig of geen bezoek ontvangen. Een boek lezen, kan helpen om de gedachten te verzetten. Het kan een ‘medicijn’ zijn tegen piekeren. Daarom leveren we deze week aan verschillende ziekenhuizen heel wat fictie- en non-fictieboeken voor volwassenen en kinderen, zodat we de ziekenhuisopname iets aangenamer kunnen maken.

------------------------------------
Pelckmans zal met gerichte boekentips mensen door de coronatijd begeleiden en geeft daarbij 10% korting (via de webshop van Pelckmans: pelckmansuitgevers.be).

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling