'Paul van Ostaijen' op de shortlist van de Boon Literatuurprijs

15-01-2024

De twee vakjury's van de Boon selecteerden uit de longlist elk vijf titels die kans maken op de Boon voor fictie en non-fictie en de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur. Bij de genomineerden voor fictie en non-fictie prijkt ook het boek van Matthijs de Ridder over Paul van Ostaijen. 

Publieksprijs

De jury beslist op 26 maart 2024 wie de Boon wint, maar jij kan mee bepalen welke titel de publieksprijs ontvangt. Davidsfonds en Vermeylenfonds bekronen de publiekslieveling in elke categorie met 5.000 euro. Tot en met 24 maart kun je hier stemmen op jouw favoriete titel uit de shortlist van de Boon.‍ Doen! 

Over het boek

Een indrukwekkend tijdsdocument, een heldere cultuurgeschiedenis en bovenal een eerbetoon aan de dichter die de wereld wilde veranderen.

In deze eerste volwaardige biografie wekt Matthijs de Ridder ‘zot polleken’ tot leven. De dichter loopt weer rond in Antwerpen, dwaalt weer door het Berlijn van de expressionisten en dadaïsten en zwerft door België op zoek naar gezonde lucht voor zijn zieke longen. Met veel enthousiasme en oog voor historisch detail vertelt De Ridder het meeslepende verhaal van een leven dat zich een paar keer in het centrum van de geschiedenis afspeelde. 

Bestel Paul van Ostaijen hier.

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling