Persbericht Boektopia 2023

18-09-2023

Boektopia: een groot boekenfeest in heel Vlaanderen

Lezen doet beleven. En van 28 oktober tot 5 november 2023 nog wat meer, live in Kortrijk Xpo. In zalen vol belevingen en de geur van nieuwe en vers gesigneerde boeken. De ideale uitstap voor jong en al wat langer jong.

Dit jaar slaan uitgevers, boekhandels en partners uit het Boekenoverleg én de Vlaamse overheid de handen ineen voor een vernieuwde samenwerking. Boektopia keert terug naar Kortrijk Xpo als de centrale hub voor dit groot boekenfestijn, dat dit najaar in heel Vlaanderen te zien en te beleven zal zijn. Gedurende de gehele maand november en december zullen immers een groot aantal boekhandels, bibliotheken, scholen, podia en literaire organisaties door het hele land boekenliefhebbers verwennen met boeken, auteursoptredens en leesactiviteiten.

"Boektopia is een ideale uitstap voor alle leeftijden” - Boektopia-directeur, Patrick Boeykens

Ook dit jaar belooft het opnieuw een ware beleving te worden vol debatten, lezingen, workshops, voorleessessies, een spannende crimi-speurtocht, smaakvolle food & drink-demo's, een inspirerend literatuurpodium, een betoverend luisterhuis, een boeiende podcaststudio met opnames die je ook live mee kunt beluisteren en signeersessies met bekende auteurs. Een paar namen die we alvast mogen verklappen zijn Gina Peeters, Tijs Vanneste, Stijn Baert, Anja Feliers, Arnout Hauben, Jo De Poorter, Marc de Bel, Tom De Cock en Matthijs De Ridder. Onderwijsprofessionals kunnen 31 oktober al in hun agenda noteren, want dan is het onderwijsdag. Zakelijke professionals zoals CEO's managers, marketeers en HR specialisten kunnen zich laten inspireren door de managementavond op 2 november. Laat je meenemen in de geur van vers gedrukte boeken op de beursvloer waar het aanbod aan nieuwe must-reads in overvloed aanwezig zal zijn.

Om de vreugde van lezen nog verder te verspreiden, ontvangen bezoekers die boeken kopen tijdens Boektopia in Kortrijk een boekencheque ter waarde van €10. Deze cheque kan worden ingewisseld in ongeveer 180 deelnemende boekhandels in Vlaanderen tot begin januari.

Boektopia 2023 vindt plaats in de herfstvakantie, van 28 oktober tot en met 5 november. Pelckmans heet je van harte welkom voor signeersessies. Voor kind- en jeugdauteurs kun je terecht in het Pelckmans signeerhuisje, vlakbij het Voorleesbos en de jeugdzone (hal 1). De signeersessies van auteurs voor volwassenen vinden plaats in het Pelckmans signeerhuis in de volwassen hal (hal 6).

Blijf op de hoogte van alle Boektopia updates via nieuwtjes, blog en programma updates via onze nieuwsbrief, de Boektopia landingspagina of volg ons op sociale media en neem een kijkje achter de schermen.

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling