Schaap zwemt (niet)

14-08-2020

Help Schaap de afvalberg te verkleinen! In het vierde deel van de Schaap-reeks komt Schaap eraan gezwommen! De zon schijnt en Schaap wil in zee. Maar er is een groot probleem. Waarom is Zeehond teleurgesteld, Schildpad zo moe en Haai helemaal woest? En wat kan Schaap doen om de dieren weer blij te maken?

In dit uitvouwbare, kartonnen leporello boekje maakt Schaap kinderen laagdrempelig bewust van de afvalberg waar ze zelf ook een beetje aan bijdragen, maar toont het maatschappijkritische beestje tegelijkertijd ook de oplossing.

De eenvoudig getoonde afbraaktijden maken het afvalprobleem tastbaar voor jonge kinderen, en geven ook zin om er daarna iets aan te doen. Wie wil immers niet dat haai en zeeotter weer blij worden?

Educatief aanbod in de strijd tegen zwerfvuil, dankzij grote actie in alle Vlaamse basisscholen

Om ervoor te zorgen dat ook de allerkleinsten mee kunnen zorgen voor een afvalvrije wereld, zetten we in op educatie vanaf het prilste begin. Zo werken we naar een toekomst waarin zwerfvuil geen plaats meer heeft. Vroeg begonnen is tenslotte half gewonnen.

Begin september stuurt Mooimakers élke Vlaamse basisschool een Schaap zwemt (niet) pakketje toe. Daarin zit het nieuwste Schaap-boekje, een educatief pakket waarmee de leerkrachten gemakkelijk aan de slag kunnen en ondersteunende stickers om op de vuilnisbakken van de school te kleven. Zo is het voor de kinderen meteen duidelijk in welke vuilnisbak ze hun afval moeten gooien én waarom dat zo belangrijk is.

De Vlaamse basisscholen kunnen zich bovendien ook registreren als ‘properste school’ via https://mooimakers.be/schaap-zwemt-niet. De winnende school krijgt de auteurs van Schaap zwemt (niet) over de vloer voor een exclusieve lezing én krijgt bovendien een leuk Schaap-pakketje, met daarin de andere Schaap-boekjes.

In samenwerking met de Mooimakers: kleine daad, groot resultaat! Mooimakers is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG. Mooimakers voert onderzoek, stimuleert kennisuitwisseling, ondersteunt op een proactieve manier alle actoren die zich engageren in de strijd tegen zwerfvuil en zet zelf aanstekelijke acties op. Mooimakers is de motor van een maatschappelijke beweging waar iedereen deel van kan uitmaken.

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling