Terug in de tijd met deze geschiedenisboeken

10-04-2024

Stap in de wervelende wereld van het verleden, waar elke pagina een kijk op de geschiedenis opent. In ons tijdperk van technologische vooruitgang en constante vernieuwing is het gemakkelijk om het belang van geschiedenis over het hoofd te zien. Daarom blikken we terug op een collectie van interessante, aangrijpende geschiedenisboeken. 

De razzia - Timmie van Diepen

De razzia

In De razzia gaat historicus en journalist Timmie van Diepen op zoek naar antwoorden. Hij reconstrueert de bewuste dag aan de hand van duizenden pagina's processtukken, getuigenverhoren en interviews met tientallen betrokkenen en nabestaanden.

Ontdek het boek

1942 - Herman Van Goethem

1942

De auteur brengt het Antwerpen van 1942 tot leven in een beklijvende analyse in dagboekvorm waarin de Jodenvervolging centraal staat. Cruciaal is de internationale context van oorverdovende stilte en slepende onzekerheid over de oorlogsafloop.

Ontdek het boek

Judith - Karen Dierickx

Judith

Ooit was ze een levende legende. Judith was zowel het onderwerp van sappige roddels als de heldin uit ballades en volkssprookjes. Maar haar leven was geen sprookje: de negende eeuw was een woelige periode en haar wereld was er een van ambitieuze koningen en prinsen, opstandige graven en op buit beluste Noormannen. Als koningsdochter was ze voorbestemd voor het klooster; toch trouwde ze drie keer.

Ontdek het boek

Alles onder de hemel - Veerle De Vos

Alles onder de hemel

In het midden van de zeventiende eeuw vertrekt een groep vrienden vanuit Vlaanderen via een van de gevaarlijkste zeeroutes van die tijd naar het mysterieuze en gesloten Chinese rijk. De West-Vlaamse jezuïet Ferdinand Verbiest wordt er aangesteld als mandarijn-astronoom in de Verboden Stad in Peking.

Ontdek het boek

Het verhaal van Antwerpen - Bart De wever, johan Vermant

Het verhaal van Antwerpen

Bart De Wever vertelt 33 verhalen over Antwerpen, van kleine anekdotes tot wereldschokkende gebeurtenissen. 

Ontdek het boek

Voor de kleine geschiedenisliefhebber

Een kleine wereldgeschiedenis in 100 grote data - Barbara De Munnynck

Een kleine wereldgeschiedenis in 100 grote data

Een kleine wereldgeschiedenis in 100 grote data is méér dan een historisch weetjesboek. Barbara De Munnynck vertelt echte verhalen – met een prikkelend begin en een heldere pointe. Isabelle Geeraerts verbindt ze tot een vrolijk geheel met paginagrote, knallende illustraties.

Ontdek het boek

Groot weetjesboek over de prehistorie - Cécile Benoist

Groot weetjesboek over de prehistorie

Wat voor weer was het in de oertijd? Zijn mensen ooit dinosaurussen tegengekomen? Werd er toen ook al vrolijk op muziek gedanst? In dit boek ontdek je alles over de prehistorie! Je komt ook te weten waarom de mammoet is uitgestorven, met welk bestek oermensen aten, welke beroemdheden uit die tijd we vandaag nog kennen, hoe je zelf vuur maakt en nog veel meer!

Ontdek het boek

Het Pyramide Project - Reis door de tijd - Geronimo Stilton

Het pyramide project

Groot mysterie aan het hof van de farao! Ben jij klaar om samen met de Stiltons aan een spectaculaire speurtocht te beginnen door het Oude Egypte? Ga dan mee op deze fenomenale tijdreis! Dankzij een mysterieus kompas belanden de Stiltons in het Oude Egypte, aan het hof van farao Cheops

Ontdek het boek

Het Dorp van de Zwaluwen - Marc de Bel

Het dorp van de zwaluwen

Oradour-sur-Glane, een afgelegen, idyllisch dorpje midden in Frankrijk, waar de oorlog en de recente landing in Normandië enkel via de schaarse radioberichten het Dorp van de Zwaluwen binnensijpelen.

Ontdek het boek

Gij brengt mijn vrede niet - Mark Tijsmans

Gij brengt mijn vrede niet

Freek en Rosa. Twee kinderen in 1944, Wereldoorlog II. Hij is lid van de Hitlerjeugd. Voor hem heel normaal. Zijn opa heeft een krant die samenwerkt met de Duitsers. Zij groeit op in een gezin van verzetsstrijders. En toch ontstaat er een vriendschap tussen de twee… Een vriendschap die al snel verboden wordt.

Ontdek het boek

De spookspeler - Marc de Bel

De spookspeler

Een oude man zit op een bankje bij het monument ter nagedachtenis van de spelers van FC Start en mijmert weg naar vroeger. Meer bepaald naar de lente van 1941, toen hij hier als zeventienjarige superspits in het toenmalige Zenit-Stadion met Dynamo Kiev de pannen van het dak speelde.

Ontdek het boek

De paardenjongens - Johan Ehn

De paardenjongens

Stockholm, vandaag. Na zijn examens neemt Anton een baantje in de thuiszorg. Een van de ouderen bij wie hij langsgaat, is Alexander Kovac, een man van bijna honderd die niets zegt en die weigert zijn keuken uit te komen. Tijdens een van zijn bezoekjes ontdekt Anton dat Alexander met hem probeert te praten door met zijn stok te bonzen en zo leert hij hem langzaam beter kennen. Dan vindt Anton in de woonkamer oude foto’s van paarden en circusartiesten. En een brief van de Gestapo. Wat heeft Alexander Kovac allemaal meegemaakt?

Ontdek het boek

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling