TIPS: Vijf boeken op Boektopia

21-10-2022

Zaterdag 29 oktober kan je de hele dag wegdromen bij verzinsels en vertelsels voor kleuters en kleine helden. Van Geronimo Stilton tot Oscar Cook. Van aap tot mol. Van Mark Tijsmans tot Markske Vertongen. 

Trek eens aan de bel

Marc de Bel viel als kind uit zijn boomhut, recht op zijn fontanel. Na wat huilen en met enkele builen krabbelde hij recht en flitsten er meteen tientallen wilde boekideeën door zijn jongenshoofd. Vandaag, meer dan 180 boeken later, is hij onze bekendste jeugdauteur. Marc de Bel vertelt hoe hij, door te vertellen in de klas, zijn eerste ei (van oom Trotter) legde en intussen aan zijn 190ste boek werkt. Daarna beantwoordt hij met plezier alle vragen die hem worden gesteld. De leukste eerst.

Ontdek meer

 

 

Bekroond YA-auteur Neal Shusterman is in the house

De Amerikaanse YA-auteur Neal Shusterman, winnaar van onder meer de National Book award en de Michael L. Printz Honor book doet Boektopia aan. 

Shusterman werkt voornamelijk rond maatschappelijke thema’s en ethische dilemma’s in zijn boeken. Onderwerpen die ook bij ons actueel zijn. Bij Pelckmans werden al drie romans van hem vertaald:

Dor (Dry), Het apocalyptisch verhaal over droogte / klimaatverandering. Dit boek werd in Nederland bekroond met de Zilveren Griffel en wordt momenteel bewerkt voor een verfilming.

Gamechanger, een sci-firoman waarin thema’s als racisme, homofobie … centraal staan. Van dit boek is momenteel een Netflix-serie in de maak.

Zeis (Scythe), het eerste deel uit een waanzinnige trilogie over een wereld waar niemand meer sterft. In de VS werden meer dan 1,5 miljoen exemplaren verkocht van dit boek, en ook van deze trilogie is een verfilming in de maak bij Universal. Zeis is in 2022 genomineerd voor beste boek voor jongeren (Nederland) & mee opgenomen in de leeslijst voor de leesjury (Vlaanderen).

De vertaling van het tweede deel (Cumulus) is voorzien voor december 2022.

Neal Shusterman wordt uitgebreid geïnterviewd en kijkt uit naar een gezellig onderonsje met zijn grote schare Vlaamse en Nederlandse YA-fans.

Lees meer

 

 

Gi-ga-gigantisch verjaardagsfeest Geronimo Stilton

De beroemde schrijversmuis viert zijn 20-jarig schrijversbestaan en wil dit in stijl vieren. Wil jij ook niet ontbreken op zijn Gi-ga-gigantisch verjaardagsfeest op 29 oktober vanaf 16:00 uur? Schrijf je dan als de bliksem in, want de plaatsjes zijn beperkt. Kom je die dag verkleed als neefje of nichtje van onze sympathieke muis? Dan maak je kans op een Gi-ga-coole prijs. En er is voor elke genodigde uiteraard een heerlijk stuk taart (of het een kaastaart wordt of ander lekkers houden we nog even geheim).

Om de Geronimo Stilton ervaring nog leuker te maken, maak je ook kans op een overnachting in de exclusieve Geronimo Stilton familiekamer in het Van der Valk Hotel Gent. Wil jij kans maken op deze Stilton ervaring t.w.v. € 220 plus vier tickets voor het verjaardagsfeest op 29 oktober? Doe snel mee met de wedstrijd en wie weet vieren wij binnenkort samen feest op Boektopia! 

Vier mee!
20jaarstilton

 

Sarah en Sokpop

De avonturen van Sokpop 

Voor de kleine Sokpop is de wijde wereld ontdekken één groot avontuur. En dat betekent kleine en grote obstakels overwinnen. Hoe kan je een drukke straat veilig oversteken? Wat als een verjaardagsfeestje in het honderd loopt? En kan je wel buiten spelen als het regent? Sokpop bedenkt de gekste ideeën. Zijn vriendinnetje, Lina, geeft hem goede raad. Samen vinden ze voor alles een oplossing! Tijdens een interactieve voorstelling neemt Sarah onze jongste lezers mee op avontuur. Kan jij brullen als een leeuw? Of over de grond kruipen als een krokodil?

Kom langs

 

Twee bijzondere onderwatermysteries

In Zeevonk, het young adultdebuut van Wendy Huyghe, volgen we Lena die net haar vader, visser Antoine Blomme, verloor. In Oostende wordt gezegd dat Antoine roekeloos was om tijdens een storm uit te varen, maar Lena weet beter: haar vader kende de Noordzee als zijn binnenzak. Wanneer de begrafenisboot bijna kantelt door een hevige stoot, voelt ze dat er meer aan de hand is.

In De Oceaan van Mare (Kirstin Vanlierde, met illustraties van Jurgen Walschot) worden Robin en Reya ’s nachts opgeschrikt door bevingen. Die lijken uit de Poseidonkoepel te komen, van ver onder het waterniveau. Robin moet het water in, maar dan blijkt dat er op de bodem iets anders zijn aandacht vraagt.

Ontdek het hier

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling