TIPS: Vijf AVI-reeksen voor een goede leesstart

20-09-2022

Boeken met AVI-labels duiden met een eenvoudige code een bepaald leesniveau aan. Op die manier kan je volgen op welk leesniveau jouw kind leest, en kan je geschikte boeken kiezen. AVI-boeken worden in veel scholen vooral gebruikt in de eerste leerjaren. Er bestaat een breed assortiment aan AVI-boeken, en dat is goed. Houden jouw kinderen vooral van avontuur, of toch meer van griezelen of humor? Er is voor ieder wat wils. Via de tabel vind je het geschikte AVI-niveau voor jouw kind.

tabel AVI

Geronimo Stilton

Geronimo Stilton krijgt al 20 jaar alle kinderen aan het lezen. Avontuur staat centraal in de verhalen van de populaire muis. De boekenreeks heeft een afzonderlijk segment voor AVI-lezers. Net als in de andere leesboeken van Stilton zorgen afwisselende lettertypes voor leesplezier. Ook Geronimo’s zus Thea Stilton heeft haar eigen AVI-reeks met de kenmerkende roze covers.

Geronimo Stilton AVI Reeks

  

Geronimo Stilton

 

Bekijk de AVI-reeks

 

Het grote Boeboeks groeiboek

Marc de Bel maakte een AVI-boek als opstapje naar zijn succesvolle Boeboeksreeks. Fijn aan deze reeks is dat het boek maar liefst 8 verhalen bundelt die van AVI start tot AVI M4 opbouwen. Zo kan je extra lang genieten van dit boek.

Boeboeks

  

Het grote Boeboeks groeiboek

  Marc de Bel

Bestel het boek

 

AVI Lego

AVI Lego is er voor alle fans. De boekjes hebben leuke Lego-illustraties van de figuurtjes en volgen de gekende thema’s van Ninjago tot City en Jurassic World. Aan het einde van elk boek zitten ook spelletjes bij het verhaal.

AVI Lego

 

 Lego

 

Bekijk de AVI-reeks

 

Smiley AVI

⁠Wie houdt van moppen, is bij Smiley aan het juiste adres. De AVI-boeken brengen leespret in eenvoudige taal. De moppen zijn opgebouwd met dialogen (en uiteraard ook smileys), en dat zorgt voor een extra vlotte leesstijl. Ideale vakantielectuur!  

Smiley AVI

 

 

Smiley

 

Bekijk de AVI-reeks

 

Lezergame

Deze reeks brengt vooral boeken in de laagste AVI-niveaus. De boekjes zijn heel gevarieerd door de afwisselende opbouw tussen gewone leesteksten en hoofdstukjes in stripvorm. Er zitten ook leuke taalspelletjes in de boekjes. De boeken zijn onderdeel van een uitgebreide lesmethode, die nog meer educatief materiaal aanbiedt rond deze reeks. 

Lezergame

 

Lezergame

 

Bekijk de boeken

 

BOE!kids

Lekker griezelen doe je met BOE!kids. De korte verhalen met o.a. Pier, de vampier en Boe, het spook laten je lekker bibberen. Achteraan elk verhaal zitten enkele vragen over het boek. 

BOE!kids

 

BOE!kids

 

Bekijk de AVI-reeks
Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling