TIPS: Vijf boeken om in de wintersfeer te komen

08-12-2022

Buiten is het koud, dus tijd om het binnen lekker gezellig te maken. Met deze vijf kinderboeken haal je de winterse gezelligheid in huis. Haal het dekentje erbij en nestel je in de zetel.

Mol heeft winterpret  (2+)

Mol heeft winterpret

  

Mol heeft winterpret

Ken jij schattige mol al? In dit verhaaltje gaat hij samen met z’n vriendjes spelen in de sneeuw. Mol beleeft een heerlijke dag samen met Muis, Konijn, Eend en Varken. Want sneeuwpret is nog leuker met je vrienden. Blijf je liever binnen? Dan kan je ook koekjes bakken met mol.

De vertederende verhaaltjes van mol zijn geschreven op rijm en op maat van peuters en jonge kleuters. De verhaaltjes zijn erg herkenbaar en hebben kleurrijke illustraties.

Bekijk het boek

 

Kies een kerstboom (4+)

Kies een kerstboom

Kies een kerstboom

Kerstboom versieren, pakjes uitkiezen, heerlijk kokerellen: met dit sfeervolle kerstboek bereid je je voor op een zalige Kerst. Laat je meevoeren door de tekst op rijm en ontdek de lieflijke illustraties. Als kers op taart vind je achteraan het boek een pop-up Kerstboom. Een voorleesboek voor de hele familie. Leuke extra is dat het boek een écht cadeauboek is met vooraan ruimte voor een persoonlijke toets : ‘een kerstcadeau speciaal voor … ’.

Bekijk het boek

 

De langste nacht  (6+)

De langste nacht

 De langste nacht

Het oude land aan de rand van de wereld wordt geregeerd door Koningin Maan en Koning Zon. Naar het einde van het jaar voelt Koning Zon dat het Donker aan hem knaagt. Onder begeleiding van Koningin Maan en haar verhalen, gaan de mensen op zoek naar licht en warmte om het Donker te verjagen – en Koning Zon terug te brengen. Yule Hermans tekende een nieuw verhaal over de midwinterzonnewende. Voor alle kinderen die wel eens bang zijn voor het donker van de nacht, of het donker van hun eigen hoofd. Een warm boek om voor te lezen tijdens de kortste dagen van het jaar.  

Bekijk het boek

 

Het dagboek van Gurty: Helemaal winterklaar  (8+)

Het dagboek van Gurty: Helemaal winterklaar

 

 

Het dagboek van Gurty: Helemaal winterklaar

Hou je vast, katten, muizen, eekhoorns en gebraden kippetjes! Gurty beleeft een heerlijke winter op het platteland. Bereid je voor op een lawine van vreugde, sneeuw en lachsalvo’s! Als blijkt dat Kaspers nieuwe liefje allergisch is voor honden, vertrekt Kasper met Gurty en een gebroken hart naar het platteland. Daar wacht Gurty een vrolijke wintervakantie, vol fratsen met Fleur, Billenkop en de K.A.K. (Klup van Afgrijselijke Katten) en de eekhoorn die hihi doet.

Bekijk het boek

 

De knaap, de knecht, de meid, de moord  (10+)

De knaap, de knecht, de meid, de moord

 

De knaap, de knecht, de meid, de moord

De winter vormt in dit spannende verhaal het decor van een aantal geheimzinnige verdwijningen. Hoog in de heuvellanden raken een kasteel en het nabijgelegen dorp bij de start van de winter volledig afgesloten van de buitenwereld. Dat niet alleen het jaar maar ook de eeuw op zijn einde loopt, komt de sfeer in het dorp niet bepaald ten goede. Vele dorpelingen zijn er immers van overtuigd dat het einde van de wereld nabij is …

Mark Tijsmans neemt je mee op een spannende zoektocht.  Voor alle lezers die houden van een stevige whodunit.

Bekijk het boek

 

 

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling