TIPS: vijf liefdevolle kinderboeken

04-02-2023

Valentijn komt eraan. Dat deze feestdag alleen voor verliefde koppels is, is al lang achterhaald! In deze blog delen we vijf boeken die de liefde in al zijn vormen viert. 

Niets dan liefde

Niets dan liefde

  

Niets dan liefde

De liefde van ouders voor hun kinderen en kinderen voor hun ouders, wordt in dit voorleesverhaal super herkenbaar neergeschreven en getekend door mama’s Sarah De Bie en Laura Muls.

Niets dan liefde voelt als een warme knuffel en is een prachtige ode aan het ouderschap. Leuk weetje: tijdens het voorlezen kan je kleinste op zoek naar bijtjes die verstopt werden in het boek om zo het lezen speels te maken.

Bekijk het boek

 

Het dikke boek vol liefde

Het dikke boek vol liefde

Het dikke boek vol liefde

Liefde alleen voor mensen? Nee hoor! Naast zoogdieren kunnen ook onze vrienden uit het dierenrijk liefde, familie en vriendschap ervaren. Het dikke boek vol liefde viert liefde doorheen de hele wereld.

Opgelet! Peuterhandjes zijn dol op dit dikke boek met zijn enorm vele flapjes. Ontdek ook Het dikke ruimteboek, Het dikke stadsboek, Het dikke bouwboek en Het dikke telboek.

Bekijk het boek

 

Octopus droomt van een lief

Octopus droomt van een lief

Octopus droomt van een lief

Volgens dit derde verhaal in de beestige boekenreeks van Lynn Pinsart en Flore Deman kan het hart van een octopus ook gebroken worden. Zelfs al heeft die er drie. Ontdek hoe Octopus, sinds hij een blauwtje heeft gelopen met drie gebroken harten als gevolg, op zoek gaat naar de liefde.

Hij wordt bijgestaan door zijn vriendjes Piranha, Krab en Zwaan. Wie weet helpen zij hem aan een lief? Dit kleurrijke boekje zit boordevol taalvondsten, zodat ook de mama’s en papa’s kunnen meegenieten.

Bekijk het boek

 

Een vloek zo eenzaam

Een vloek zo eenzaam

 

 

Een vloek zo eenzaam

Word verliefd. Verbreek de vloek. Red het koninkrijk. Dat is de taak van de vervloekte Prins Rhen. Hij beleeft de herfst van zijn achttiende levensjaar telkens opnieuw. Alsof dat nog niet erg genoeg is, verandert hij aan het einde van iedere herfst in een bloeddorstig monster dat alles en iedereen om zich heen verscheurt. Inclusief zijn familie …

Als een meisje op hem verliefd wordt, wordt de vloek opgehoffen. Na 327 herfsten begint hij de hoop te verliezen. Tot hij Harper Lacy ontmoet.

Bekijk het boek

 

Seks hoe voelt dat?

Seks hoe voelt dat?

 

Seks hoe voelt dat?

Een kleurrijk boek dat je kinderen doorheen thema’s zoals verliefdheid, puberteit, seksualiteit geaardheid en gender loodst. Een belangrijk boek om je puber te laten ontdekken. Verwacht je aan schattige, gevoelige, stoute, grappige en vooral eerlijke antwoorden!

Bekijk het boek

 

 

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling