Wedstrijd 'Stiene Van De Geitenhoek'

22-09-2022

Marc de Bel vertelt in zijn alweer negende historische youngadult Stiene van de Geitenhoek het verhaal van ‘de schat van Arras’. Vanuit het standpunt van Stiene Bosman, of Stiene van de Geitenhoek, zoals ze in het dorp wordt genoemd, neemt Marc de Bel ons mee doorheen de geschiedenis.

100 jaar geleden, op donderdag 21 september 1922 werd de grootste Romeinse munten- en juwelenschat aller tijden naar boven gespit uit de kleigrond van het Noord-Franse Arras. Het waren Kruishoutemse seizoenarbeiders die er tijdens hun noeste arbeid in een steenbakkerij ‘par hasard’ en met de pikhouweel in de hand een tweetal Romeinse amforen blootlegden.

De Kruishoutemse ‘campagnards’ wisten niet wat hun rechten in het buitenland waren, namen het zekere voor het onzekere, verdonkeremaanden een aanzienlijk aantal munten en medaillons en vluchtten ermee naar België.

Een belangrijk onderdeel: een waardevolle ring, is nog steeds zoek. Weet jij waar de vader van Smetje de gouden zegelring uit de schat van Arras verloren heeft?

Maak kans op één van de honderd boekenpakketten. Eén van de gelukkige winnaars wint bovendien een exclusieve tour door het Archeocentrum Velzeke, samen met Marc de Bel.
 

Naar de wedstrijdpagina

 
 
 
Tip: Het antwoord is te vinden in het pas verschenen boek Stiene van de Geitenhoek van Marc de Bel.
Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies