Zeppelin – Muzische inspiratiegidsen

06-02-2024

NIEUW

De focus van deze muzische inspiratiegidsen vertrekt vanuit de didactiek van Zeppelin, die leerkrachten en begeleiders ondersteunt in het uitdenken van inspirerende en doelgerichte muzische activiteiten. Elke muzische inspiratiegids zet een werkvorm centraal. Ontdek alle uitgaven uit deze reeks. 

Zeppelin muzische inspiratiegids – Dansexpressie

Zeppelin - Dansexpressie

In Dansexpressie vind je tal van uitgewerkte dansactiviteiten en lesideeën voor drie leeftijdscategorieën: 4 tot 6 jaar, 7 tot 9 jaar en 10 tot 12 jaar. Bij elke leeftijdsgroep vertrekt er steeds één les vanuit de leefwereld, één vanuit diverse leercontexten en één vanuit de kunsten. Op die manier krijg je een brede waaier aan procesgerichte kunstzinnige activiteiten.

Bestel nu


Zeppelin muzische inspiratiegids – Poppenspel en figurentheater

Zeppelin - Poppenspel en figurentheater

In Poppenspel en figurentheater ontdek je hoe je met poppen en figuren het begrijpen van de wereld en verwerken van ervaringen kan stimuleren. 

Bestel nu

 

Verder in ons aanbod

De grote Zeppelin

De grote zeppelin

De grote Zeppelin biedt didactische ondersteuning bij het ontwerpen van kunstzinnige activiteiten voor leerlingen van het secundair onderwijs. Leerkrachten (in opleiding) en begeleiders van kunstzinnige leerprocessen ontdekken een waaier aan mogelijkheden om drama, dans, muziek, beeld en media in te zetten in hun onderwijspraktijk.

Je ontdekt wat de leereffecten zijn van kunstzinnig werken met leerlingen, welke inhouden je aan bod kunt laten komen en hoe je dat didactisch opbouwt. Het laatste deel zet in op de begeleiding van het artistiek leerproces. In het boek vind je concrete praktijkvoorbeelden van kunsteducatieve (geïntegreerde) activiteiten voor leerlingen in het voortgezet onderwijs.

De grote Zeppelin speelt in op nieuwe inzichten uit de kunsteducatie en leerprocessen. Leraren (in opleiding) krijgen een helder didactisch kader waarin beschouwen, creëren en reflecteren met elkaar verbonden zijn. Door de heldere schema’s, overzichtelijke stappenplannen en concrete praktijkvoorbeelden krijg je veel inspiratie en heb je meteen zin om ermee aan de slag te gaan.

Meer informatie en bestellen

De kleine Zeppelin

De kleine zeppelin

De kleine zeppelin biedt didactische ondersteuning bij het ontwerpen van kunstzinnige (muzische) activiteiten voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Leerkrachten kleuteronderwijs (in opleiding) en begeleiders van kunstzinnige leerprocessen ontdekken een waaier aan mogelijkheden om drama, dans, muziek, beeld en media in te zetten in hun praktijk.

Vanuit een helder didactisch kader krijg je zicht op de werkvormen en bouwstenen in de verschillende kunstzinnige domeinen. Je ontdekt hoe je muzische groeikansen kunt creëren en kunstzinnige ontwikkeling kunt ondersteunen.

De kleine zeppelin pikt in op de specifieke, speelse manier van leren die eigen is aan jonge kinderen. In het boek verken je vier vormen van kunstzinnig werken: vrij muzisch spel, zelfstandig hoekenwerk, gedeelde sturing en geleide opdrachten. Door de heldere schema’s, overzichtelijke stappenplannen en concrete praktijkvoorbeelden krijg je veel inspiratie, en heb je meteen zin om ermee aan de slag te gaan.

Zeppelin

Zeppelin

Zeppelin biedt je in dertien hoofdstukken een scherp beeld op kwalitatieve muzische vorming. Je bouwt in vier stappen een luchtvaartuig waarmee je de leerlingen meevoert door het boeiende landschap van muzische vorming. Het boek geeft een antwoord op vele didactische vragen over muzische vorming. Wat is een goede muzische activiteit? Hoe kun je die zelf opbouwen? Welke doelen streef je na? ... 

Meer informatie en bestellen

Zeppelin Muzische conceptkaarten media

Zeppelin Conceptkaarten Media

De Muzische Conceptkaarten ‘Media’ zijn een instrument voor leerkrachten (en studenten uit de lerarenopleiding) om doelgerichte muzische media-activiteiten te ontwerpen. De set bevat 175 inspirerende kaarten waarmee je verschillende combinaties (concepten) kunt maken in het domein media: vanuit foto, audio en video. Dat levert ideeën op voor boeiende, creatieve en haalbare media-activiteiten voor leerlingen van 4 tot 14 jaar.

Meer informatie en bestellen

Zeppelin Muzische conceptkaarten GO!

Zeppelin muzische conceptkaarten GO

De muzische conceptkaarten zijn een instrument voor leraren (en studenten uit de lerarenopleiding) om doelgerichte muzische activiteiten te verzinnen. De set bevat 212 inspirerende kaarten waarmee je verschillende combinaties (concepten) kunt maken in dans, drama, beeld en muziek. Dat levert ideeën op voor boeiende muzische activiteiten. Elke kaart is gekoppeld aan doelen uit het GO!-leerplan.

Meer informatie en bestellen
 

Zeppelin Muzische conceptkaarten (incl. handleiding)

Zeppelin muzische conceptkaarten

De muzische conceptkaarten zijn een instrument voor leerkrachten (in opleiding) en begeleiders van kunstzinnige leerprocessen om doelgerichte muzische activiteiten te verzinnen. De set bevat 204 inspirerende kaarten waarmee je verschillende combinaties (concepten) kunt maken in dans, drama, beeld en muziek. Dat levert ideeën op voor boeiende muzische activiteiten. Je kunt er zowel individueel als in team mee aan de slag.

Meer informatie en bestellen

 

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling