Zomerkriebels

30-06-2021

Meer dan 45 000 leerlingen onderhouden hun kennis en vaardigheden deze zomervakantie dankzij Zomerkriebels van Pelckmans. Deze gratis oefen- en doemagazines richten zich op leerlingen die nu hun zesde leerjaar of eerste jaar secundair onderwijs beëindigen. In Zomerkriebels lezen jongeren spannende verhalen, spelen taal- en rekenspelletjes, voeren wetenschappelijke proefjes uit, ontdekken boeiende weetjes … Het aanbod kent een groot succes. Al meer dan 700 basis- en secundaire scholen bestelden deze gratis magazines voor hun leerlingen.

Met Zomerkriebels wil Pelckmans de overstap naar het volgende leerjaar vergemakkelijken. De boekjes bieden jongeren de kans om hun kennis en vaardigheden bij te schaven wanneer de schoolpoort binnenkort twee maanden sluit. Afwezigheden, afkoelperiodes, af en toe afstandsonderwijs: het onderwijsproces verliep haperend door corona. Hierdoor liepen sommige jongeren een leerachterstand op. Niet iedereen beschikt over een goede internetverbinding, noch over een computer. Pelckmans wil met Zomerkriebels élke leerling bereiken.

Thom Pelckmans, CEO Pelckmans Uitgevers: ‘Met Zomerkriebels maken we de overstap naar het volgende leerjaar makkelijker. Sommige leerlingen hebben er baat bij om leerstof te herhalen en op eigen tempo in te oefenen. Zo kunnen we opgelopen leerachterstand wegwerken.

Zomerkriebels

De boekjes sluiten aan bij de leefwereld van de jongeren en zitten in een aantrekkelijk jasje. Leerlingen werken spelenderwijs én op hun eigen niveau aan hun kennis Frans, Engels, Nederlands, wiskunde, aardrijkskunde, wetenschappen… Ze vinden online extra oefeningen op Pelckmans Portaal, de onlineleeromgeving van Pelckmans.

Jan Tachelet, Uitgeefmanager educatieve uitgaven
Lezen is de sleutel tot succes op school. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat begrijpend lezen een essentiële vaardigheid is. Het is cruciaal zowel voor de verwerking van informatie als voor kennisopbouw. En dit niet enkel voor het van Nederlands maar voor alle vakken.

Leesbevordering
Zomerkriebels stimuleert jongeren bovendien om vaker in een boek te duiken. Via enkele vragen ontdekken ze welk boek bij hen past. En als ze de wedstrijdvragen beantwoorden, maken ze kans op een boekenpakket. Want de fijnste manier om je voor te bereiden op volgend schooljaar is alles om je heen vergeten en … lezen!

Zomerkriebels

Thom Pelckmans, CEO Pelckmans Uitgevers
Het is belangrijk dat jongeren lezen voor hun ontwikkeling. Via verhalen verruimen ze hun taal en hun wereld. Als uitgeverij willen we ons steentje hiertoe bijdragen.‘ 

Meer weten?
Voor geïnteresseerden stelt Pelckmans Zomerkriebels ook online ter beschikking. Je vindt ze via actie.pelckmans.be/zomerkriebels.

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling