Ontdek onze leukste kinderboeken voor de zomer

17-06-2024

De zomervakantie: bijna twee maanden luilekkeren, vakantie vieren, met vrienden afspreken, van de zon genieten en … ja, hoe vul je al die dagen zoal? Enter Het Geniale Ketnet Zomerboek en al onze andere zomerse boekentips voor kinderen!

Slaap zacht - Inge Rylant

Slaap zacht

Dag pinguïn, slaap zacht hondje, goedenacht grote boom. Iedereen is klaar om te gaan slapen in Slaap zacht. Keer de flapjes om en wens hun goedenacht. Een superzacht knisperend boekje om samen met je baby te kijken, ontdekken en voelen. 

Ontdek het boek

Ontdek ook 'Dag zonnetje'

Kabouter Korsakov - Het Geluidshuis

Kabouter Korsakov

Kabouter Korsakov en meneer Wattman, de glimworm, wonen in het fijne kabouterbos. Wanneer Dolf, de foute das, Korsakov aanwijst als dief van de magische verdwijnpaddenstoelen, beslist de dappere kabouter om het bos te verlaten. Maar is kabouter Korsakov wel de dief?

Ontdek het boek

Het Geniale Ketnet Zomerboek - Ketnet

Het geniale ketnet zomerboek

Een creatief momentje met Gloria, je beste voetbalmoves oefenen met Thomas, een dagboek bijhouden met Sarah, een dagje Brussel met Héritier of Antwerpen verkennen met Nona en je eigen improvisatietoneel opzetten met tips van Nidal. 

Ontdek het boek

Doeboek 3 - Rutger, Thomas & Paco

Rutger, thomas & paco

Ga op reis met Rutger, Thomas en Paco! Al puzzelend, lezend en lachend reizen jullie samen de wereld rond. Doe de opdrachten, verzamel stickers en plak je paspoort vol zodat je alle werelddelen kunt ontdekken. Dit wordt een reis om nooit meer te vergeten!

Ontdek het boek

De Boeboeks - De Spelen van het Biezebos - Marc de Bel

De spelen van het biezebos

Soeza en Piepel kijken uit naar de Spelen van het Biezebos. Maar dan blijkt dat er per soort maar één jonge deelnemer aan de tien kampen mag meedoen. Brute pech dus voor de twee sportieve belhamels, want zij willen allebei maar al te graag Kampioen van het Biezebos worden.

Ontdek het boek

Het vliegerfestival - Thea Stilton

Het vliegerfestival - Thea Stilton

Tijdens een dagje op het strand horen de Thea Sisters over het vliegerfestival, een groot evenement dat vroeger plaatsvond. Samen met hun vrienden zetten ze een nieuwe editie op poten, met alles erop en eraan. Dat wordt een muizenissig feest, maar er hangt ook spanning in de lucht, want Vanilla wil natuurlijk per se de wedstrijd voor de mooiste vlieger winnen!

Ontdek het boek

Een piraat op vakantie - Geronimo Stilton

Een piraat op vakantie - Geronimo Stilton

Daar, in het water, drijft een fles. Niet zomaar een fles, nee, er zit een briefje in. Niemand kan zijn nieuwsgierigheid bedwingen, ook Geronimo niet. Maar het blijkt niet zomaar een briefje te zijn. Het is een heuse schatkaart, gemaakt door een piraat. Tijd om op onderzoek uit te gaan, want wat is er nou spannender dan een schattenjacht? 

Ontdek het boek

Fun Jungle: Poten omhoog! - Stuart Gibbs

Fun jungle

Code rood bij Fun Jungle, de populairste dierentuin in Amerika: Nils het nijlpaard is dood gevonden in zijn hok! De twaalfjarige Theo weet zeker dat Nils is vermoord, maar de bewaking van Fun Jungle weigert hem serieus te nemen. Sterker nog, zij willen elk spoor van Nils’ dood juist wissen. Theo besluit daarom zelf op onderzoek uit te gaan. 

Ontdek het boek

Link + Hud: Op een haar na helden - Jerome Pumphrey, Jarrett Pumphrey

Link + Hud

Als Link en Hud één ding goed kunnen, dan is het wel fantaseren. Simpel piepschuim verandert al snel in een besneeuwde berghelling. Even naar de woonkamer lopen wordt een heuse tocht vol gevaren. En als geheim agenten vinden de broers een oplossing voor élk probleem, toch?

Ontdek het boek

Bro's - Dimitri Leue, Alain Verster

Bro's

De mama van Seb en Bas vertelt dat alleen een drakenei haar nog kan redden. De twee jongens weten niet zo goed of ze bedoelt dat ze ongeneeslijk ziek is of dat ze werkelijk kan worden genezen door zo’n drakenei. De broers beslissen voor alle zekerheid om op zoek te gaan naar iets wat niet bestaat. En ze hebben exact één nacht de tijd om dat te vinden.

Ontdek het boek

Ontdek het e-book

En ik dan? - Luc Descamps

En ik dan?

Voor haar veertiende verjaardag krijgt Emma hét cadeau van haar leven. Haar vader, die zijn gezin zeven jaar eerder heeft verlaten, neemt haar mee op een reis naar de Verenigde Staten. Mams is iets minder enthousiast, maar Emma is door het dolle heen. Maar is dit geschenk wel zo mooi als het lijkt?

Ontdek het boek

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling