Slaap nu maar (alsjeblieft) (e-book)

Karlien Dhondt
E-book
ISBN 978-94-6401-845-5
Slaap nu maar (alsjeblieft) (e-book) Karlien Dhondt
E-book
ISBN 978-94-6401-845-5
€ 9,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 26 okt. 2022

- +
OF
Korte inhoud

Details

Over het belang van goede slaap bestaan er weinig tegenstrijdige meningen. Een deugddoende nachtrust geeft je energie, bepaalt je stemming… Kortom: slapen maakt je gelukkig. Maar wat als je kind je ’s nachts wakker houdt?

Na ruim 15 jaar ervaring op te doen in gesprekken met ouders mét slaaptekort en hun slapeloze kinderen besloot Karlien Dhondt, kinder- en jeugdpsychiater gespecialiseerd in slaapfysiologie, een aantal belangrijke aspecten rond slaapproblemen bij kinderen neer te pennen in een boek.

In Slaap nu maar (alsjeblieft) leren ouders van kleintjes tussen 0 en 6 jaar om verschillende slaapproblemen of -stoornissen te onderscheiden en de juiste strategie te bepalen voor de soms hardnekkige moeilijkheden bij jonge kinderen. Wat gebeurt er allemaal wanneer we slapen? Hoe ontwikkelt een kind zich precies en welke rol speelt slaap daarin? Welke fases zijn lastig en wat betekent dit voor de aanpak die je kiest?

In dit boek vind je alles wat je nodig hebt om een plan uit te stippelen dat past bij jou als ouder en bij jullie als gezin. Mits wat geduld, oefening en doorzettingsvermogen zullen de inspanningen lonen. Want één zekerheid is er alvast wel: slapen kan je leren.


Over de auteur

Over de auteur

Prof. dr. Karlien Dhondt is kinderpsychiaterpsychotherapeut, deeltijds hoofddocent aan de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent, kliniekhoofd Kinderpsychiatrie van het UZ Gent en gewoon lid van de Koninklijke Academie voor Geneeskunde van België. Zij startte in 2005 het Pediatrisch Slaapcentrum op en bouwde sindsdien deze expertise uit binnen de diensten Pediatrie en Kinder- en jeugdpsychiatrie. Daarnaast is zij ook coördinator van het Pediatrisch Genderteam en betrokken in de zorg voor kinderen en jongeren met gendervragen en -problemen.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Karlien Dhondt
IllustratorNee
ISBN978-94-6401-845-5
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina's204
Publicatiedatum26 okt. 2022
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling